LEON THE PROFESSİONAL


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

LEON THE PROFESSİONAL

  • #1
    LEON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Ağustos.2009
    Mesajlar
    24
    @LEON



    LEON THE PROFESSİONAL








    konusu: Léon, Amerika'nın New York şehrinde ikâmet eden, patronu Tony'den aldığı işleri yapan bir tetikçidir. Hayatını kurallardan oluşturmuş, sert ve tam anlamıyla bir profesyoneldir. Ancak Mathilda adında küçük bir kızla yolları kesişince hiç alışık olmadığı bir dünyaya kapısını aralar.

    Film, bir takım çevrelerce yaş farkı olan iki kişi arasında aşk olduğu iddasıyla eleştirilmesine rağmen, Mathilda'nın Léon'a karşı olan hisleri algıladığımız normal aşktan ziyade, kendisine ilk defa iyi davranan birisi karşısında duymuş olduğu sevgidir. Her ne kadar filmin ilerleyen bölümlerinde aşık olduğunda bahsetse de, buradaki aşk ifadesi küçük bir çocuğun duygularını basitçe belirtme şeklidir. Léon'un da Mathilda'ya karşı duyduğu hislerde benzer şekilde hayatında o zamana kadar görmediği bir sıcaklığa duyulan özlem ve buna karşı verilen duygusal tepkidir.

    İnternet üzerinde en iyi film otoritelerinden sayılan "IMDB"den 10 üzerinden 8.6 almıştır.. En iyi 250 film arasinda 35. siradadir.







    yüzyılın filmleri arasında. kaç defa seyrettiğimi hatırlamıyorum. jean reno'nun oyunculuğunun ve karizmasının doruğa ulaştığı film. nathalie portmanın daha beyaz perdeye yeni girdiği zamanlar, gary oldman'dan müthiş bir piskopat performans.
    filmde sadece aksiyon yok. aynı zamanda dramı çok güzel yakalamışlar. jean reno işinde çok profesyonel bir seri katil ancak aynı zamanda oldukça saf doğal, bu rolü ondan başka kim oynayabilirdi bilemiyorum. sanırım kimse yapamazdı. mutlaka izlenmesi gereken bir film.

  • #2
    Rabia PEKKAN (rpekkan) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    Antalya
    Mesajlar
    15,760
    @Rabia PEKKAN (rpekkan)







    Gerçekten çok etkileyici bir şekilde anlatmışsınız..İzlemeye değer bir film olduğu belli..Teşekkürler paylaşım için..

  • #3
    Cemile ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    32,893
    @Cemile ÖZTÜRK







    Teşekkürler paylaşım için
    c i m i



    "Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diye sordular. Ben de onlara "Mutlu olmak istiyorum" diye cevap verdim.
    Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, asıl onların hayatı anlamadıklarını söyledim. "

    John Lennon

  • #4
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz







    Sevdiğim bir arkadaşımtavsiye etmişti bu filmi..
    Buldum,izledim bende.
    etkileyici,çok güzel bir film,bende tavsiye ederim..yalnız sonu öyle bitmese olmaz mıydı.hakikaten leon da pek karizmatikti. süt içiyor birde.örnek alınacak bir tarafı da var mathilda nın saçlarına gıcık oldum ama
    konu için teşekkür leon.yazdıklarına da katılıyorum...
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • #5
    LEON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Ağustos.2009
    Mesajlar
    24
    @LEON







    bir profesonelliğin köylü saflığıyla ve masum sevgiyle birleştiği noktada. filmi nasıl seyrettiğiniz de çok önemli. eğer oyuncuların ve yönetmenin kişisel yaşamlarından sıyrılıp sadece gerçekmiş gibi hayal kurarak öykünün içinde var olmuşsanız, hayatınızda yaşayacağınız en büyük deneyim. öte yandan oyunculuk ve yönetmen açısından bakarsanız jean reno'nun öyküde geçen karakteri nasıl canlandırdığına, yani o kişiliği bize yadırgatmadan hisettirdiğine tanık olacaksınız. tabi seti bir bütün olarak düşündüğünüzde görüntü yönetmeninden kostümcüye kadar tam bir ekip çalışması. filmin bütününde hatalar ve amatörlükler olmaması zaten sinemada otorite kabul edilen imdb 8.6 puan almasına ve ilk 250 film arasında gösterilmesine neden olmuştur. izlemeden ölmeyin.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Leon
      Konu Sahibi Meltem YANIKOĞLU Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 22.Eylül.2011, 13:54

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş