Korsanı ihbar edene ücretsiz sinema


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Korsanı ihbar edene ücretsiz sinema

  • #1
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL



    Korsanı ihbar edene ücretsiz sinema





    Korsanı ihbar edene ücretsiz sinema

    Sinema salonu müdüründen ilginç kampanya

    Kocaeli'de özellikle yeni vizyona girmiş filmlerin korsanının çekilerek piyasaya sürülmesinden rahatsız olan sinema salonu müdürü, salonunda korsan film çekeni ihbar edene bir yakınıyla birlikte bir yıl boyunca ücretsiz film izleme imkanı sunuyor.
    Sinema salonlarından korsan film çekiminin önlenmesi amacıyla ''haksız kazanca hayır, korsana hayır'' sloganıyla kampanya başlatan bir sinema salonunun müdürü Metin Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haksız kazanç elde etmek isteyenlerce çekilen çok sayıda korsan VCD ve DCD'nin piyasada satıldığını, bunun hem sektöre hem de ekonomiye zarar verdiğini söyledi.

    Kampanyayı bu düşüncedeki kişilere engel olmak amacıyla başlattıklarını ifade eden Korkmaz, mücadelede müşterilerinden destek beklediklerini belirtti.

    Kampanyanın sunumunu film başlamadan önce görsel ve yazılı olarak yaptıklarını, müşterileri dikkatli davranıp salonda video kaydı yapanları kendilerine bildirmeleri yönünde uyardıklarını vurgulayan Korkmaz, yasa dışı bu uygulamanın önüne ancak bu şekilde geçilebileceğini ifade etti.

    Kampanyanın sinema sektörü ve Türk halkının menfaatine bir davranış olduğunu söyleyen Korkmaz, ''Bu sektörden on binlerce kişi ekmek yiyor. Korsan film çekmek bu insanların hakkını gasbetmektir. Birileri aylarca uğraşıp yüksek miktarlarda para harcayarak film çekiyor, diğer bir kişi de 2 saat video kaydı yaparak bu sektörde emeği geçen on binlerce kişinin hakkını gasp ediyor. Sinema hepimiz için bir değerdir. Bu değere herkesin sahip çıkması gerekir'' dedi.



    -''HATIRALIK GÖRÜNTÜ ÇEKENLER VAR''-



    Korsan film çekiminin önüne geçmek amacıyla özel güvenlik görevlilerinin film öncesi ve sonrası müşterileri rahatsız etmeden gözetim yaptıklarını da belirten Korkmaz, şöyle devam etti:

    ''Salonda kamerayla görüntü çekilmemesi için mücadele ediyoruz. Bazen cep telefonu kamerasıyla bile kayıt yapmaya çalışanlar dahi oluyor. Bunu gözetimle önlemeye çalışıyoruz. Teşrifatçılar ve makine dairesinde çalışanlar da gerekli tedbirleri alıyor, izleyicileri rahatsız etmeden kontrollerini sürdürüyor. Gençler bazen hatıra amacıyla kısa bir görüntü çekiyor. Bunları da engelliyoruz.''

    Başlattıkları kampanya kapsamında korsan çekim yapanları ihbar eden sinemaseverlere bir yıl boyunca iki kişilik sinemaya bedava giriş kartı hediye ettiklerini vurgulayan Korkmaz, şöyle devam etti:

    ''Ödülü bugüne kadar 4 kişi kazandı. İstedikleri filmi, istedikleri zaman gelip izleyebiliyorlar. Çünkü buranın gerçek sahipleri onlar. Yakalanan kişiyi polise teslim ediyoruz, ardından gerekli yasal işlemler başlatılıyor. Korsan film çekeni ihbar edeni ise kesinlikle deşifre etmiyoruz.''

    EN ÇOK YERLİ FİLMLERİN KORSANI ÇEKİLİYOR

    Emek hırsızlarının vizyondaki her filme göz dikebildiğini, en çok ise yerli filmlerin korsanının çekildiğini dile getiren Korkmaz, ''Bu konuda yalnız sinema sektörü değil bütün insanlar ve devletimiz kaybediyor. Çünkü alınacak her korsan CD devlet için vergi kaybı, o kişi için ise haksız kazançtır. Sektör buna engel olamazsa sinemalar tek tek kapanır. Devlet vergi, sigorta gibi konularda büyük kayıplara uğrar'' dedi.

    Sinema sektörünün geleceği için vatandaşlardan destek isteyen Korkmaz, ''Bu mücadelede herkes haksız kazancın karşısında olmak zorundadır. Emek hırsızları yalnız bizim değil, herkesin hakkını gasp ediyor. Lütfen korsan kayıtları almayalım, korsanın karşısında duralım'' şeklinde konuştu.

    AA

  • #2
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)







    emeğe saygı yok malesef.
    <CENTER>
    </CENTER>

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Okula göndermeyen ailesini ihbar etti!
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 19.Eylül.2011, 22:06
    2. Sinema Tarihi
      Konu Sahibi LL_MeraL Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 18.Ağustos.2011, 00:11
    3. Temiz bir Facebook için 'ihbar hattı' kuruldu
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 02.Ağustos.2010, 20:05
    4. E-kitap korsanı engeller mi?
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum KİTAP-DERGİ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 13.Kasım.2009, 21:09
    5. Film - Sinema
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum BOYAMA SAYFALARI
      Cevap: 9
      Son Mesaj : 07.Mayıs.2009, 08:12

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş