Igor

Çılgın bilim adamlarının ve onların şeytani icatlarının el üstünde tutuldukları bir ülke düşünün. Burada doğan bir kamburun kaderi sizce nedir? Cevabı biz verelim; Igor olmak!

IGOR klasik canavar filmlerine farklı bir bakış getiren, son derece eğlenceli bir komedi. Film sürekli aşağılanan bir laboratuvar asistanı olmaktan bıkmış Igor’un hikâyesini anlatıyor. Kendisiyle aynı kaderi paylaşan adaşlarından farklı olarak, bu Igorun gerçekleştirmek istediği hayalleri var; mesela bir bilim adamı olmak gibi. Başarısız efendisi bir deney sırasında beklenmedik şekilde ölünce, Igor da yıllardır beklediği şansı yakalamış oluyor.

2008 yapımı filmin konusu, ekonomisi özellikle tarıma dayalı Malaria köyünde geçer. İklim koşullarında meydana gelen esrarengiz bir değişiklik sonucunda ekinler bitmez olur ve köy halkı yoksullaşır. Bunun üzerine köy halkı, kendilerine ürkütücü bilimsel icatlar yapacağını, köy halkının bu sayede tekrar zenginleşeceğini vaad eden Kral Malbert'in peşine takılır.

Bu düşüncenin giderek yaygınlaşmasıyla birlikte korkutucu makineleri icat eden ve "Şeytani Bilimadamları" olarak bilinen kaşifler egemen sınıf haline gelir. Grubun başında Dr. Glickenstein adlı şeytani ruhlu bir bilim adamı vardır. Köyde kurulan bilimsel laboratuvarda sırtında birer kamburla doğan asistanlar da "Igor" olarak adlandırılırlar ve alt sınıfı temsil ederler. Kendilerine iş veren şeytani ruhlu bilim adamları tarafından sürekli aşağılanıp aptal yerine konurlar.

Dr. Glickkenstein daha sonra bir roket icat eder ve her yıl düzenlenen Şeytani Bilimadamları Fuarı'nda bunu sergilemek üzere hazırlığa başlar. Ancak icat ettiği roketin bozulup patlamasıyla ölünce kahraman Igor'umuzun karşısına iktidarı ele geçirme fırsatı geçer. Fuara kendisi katılmaya karar veren Igor, insan dokusundan ürettiği dev bir canavar yapmaya girişir. Hayat verdiği bu devin Malaria normlarının aksine çok kibar, etkileyici ve güzel bir dev olması üzerine ona "Eva" ismini verir. Ancak köyde iyi niyetli bir dv canavarın hayat bulması, şeytani ruhlu bilimadamları camiasının hiç hoşuna gitmeyecektir.

Bu sefer kahraman olmak sırası hep hor görülenlerde.

Bu hafta vizyona giren yeni filmler...

Senaryo yazarlığını Chris McKenna, yönetmenliğini Anthony Leondis'in yaptığı animasyon-komedi türündeki "Igor"un seslendirmesini John Cusack, Myleene Klass, Robin Walsh, Matt McKenna yapıyor.

Kaynak:https://www.ntvmsnbc.com