Bu hafta 2'si yerli, 6 film vizyona girecek. ''Mahmut ile Meryem'' adlı film de izleyiciyle buluşacak!

Yönetmenliğini Mehmet A. Öztekin'in yaptığı dram türündeki ''Mahmut ile Meryem'' adlı film, sinemaseverlerle buluşacak.

Senaryosunu Yerkan Kahraman ve Eşref Dinçer'in yazdığı filmde, Aras Bulut İyinemli, Cemal Hünal, İlker Kızmaz, Polat Bilgin ve Tomris İncer rol alıyor.

Gence hükümdarı Ziyad Han'ın Müslüman oğlu Mahmut ve keşişin kızı Meryem'in imkansız aşkını konu alan filmde, sevginin, insanı hırstan ve benlikten kurtaracak tek yol olduğu anlatılıyor.


''SABİT KANCA''

İsmail Baki Tuncer'in televizyonda fenomen haline gelen tiplemesi ''Sabit Kanca'', aynı isimli filmle beyaz perdeye taşındı.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Alper Mestçi'nin üstlendiği komedi türündeki filmde, Sinan Çalışkanoğlu, İsmail Baki Tuncer, Orhan Aydın, Halil Sezai, Ahmet Yüksel Or izleyici karşısına çıkacak.

''YOLDA''

Bu hafta vizyona girecek Amerika-Fransa ortak yapımı ''Yolda'' filminin yönetmen koltuğunda Walter Salles oturuyor.

Dram türünde filmin oyuncuları arasında Kristen Stewart, Kirsten Dunst, Viggo Mortensen, Amy Adams ve Steve Buscemi yer alıyor.

Senaryosunu Jack Kerouac ve Jose Rivera'nın kaleme aldığı filmde, New Yorklu genç yazar Sal Paradise'ın babasının ölümünün ardından sabıkalı Dean Moriarty ile tanışması sonucu yaşanan gelişmeler konu ediliyor.

''DEV AVCISI JACK''

Aksiyon ve dram türündeki ''Dev Avcısı Jack'' filminin yönetmenliğini Bryan Singer yaptı.

Oyuncuları arasında Ewan McGregor, Bill Nighy, Eleanor Tomlinson, Ian McShane ve Stanley Tucci'nin yer aldığı filmin senaryosunu Christopher McQuarrie, Dan Studney ve Darren Lemke yazdı.

Hikayesi klasik bir İngiliz efsanesine dayanan filmde, insanların ve devlerin barış içinde yaşadığı zamanda, prensesin kaçırılmasının ülkenin geleceğini tehlikeye atması anlatılıyor.

''YEDİ PSİKOPAT''

Martin Mcdonagh'ın yönetmenliğini üstlendiği ''Yedi Psikopat'' filmi, komedi severleri salonlara çekmeyi hedefliyor. Filmde, Colin Farrell, Abbie Cornish, Christopher Walken, Mickey Rourke ve Woody Harrelson seyirci karşısına çıkacak.

''HAYAT AVCISI''

Bart Layton'un yönetmen koltuğuna oturduğu ''Hayat Avcısı'' isimli belgesel türündeki filmin oyuncu kadrosunda Charlie Parker, Cathy Dresbach, Anna Ruben, Alan Teichman ve Amparo Fontanet yer alıyor.

Filmde, 13 yaşındaki Nicholas Barclay'ın bir nisan günü San Antonio'daki evine giderken ortadan kaybolması sonucu yaşananlar hikaye ediliyor.