HİÇ BİR KARŞILAŞMA TESADÜF DEĞİLDİR!!!!


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

HİÇ BİR KARŞILAŞMA TESADÜF DEĞİLDİR!!!!

  • #1
    d kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Nereden
    KASTAMONU
    Mesajlar
    8,423
    @d kara



    HİÇ BİR KARŞILAŞMA TESADÜF DEĞİLDİR!!!!





    HİÇBİR KARŞILAŞMA TESADÜF DEĞİLDİR:
    Hiçbir karşılaşma tesadüf değildir. Hiçbir hissediş, düşünüş, bakış, algılayış, seziş de öyle. Hatta bunların tersi de tesadüf değil. Alışveriş yaptığımız market, yemek yediğimiz lokanta, su içtiğimiz çeşme, yürüdüğümüz kaldırım ve orada yanlarından birer yabancı olarak geçip gittiğimiz insanlar... Tesadüf gibi görünen karşılaşmalar, yolu sorduğumuz herhangi biri, hafifçe çarptığımız insan... Bize gülümseyen küçük bir çocuk, önümüzden aniden uçuveren kuş... Gün boyu yaşadığımız en basit olay bile herhangi bir zihinsel, fiziksel, ruhsal ya da duygusal bir olayın tetikleyicisi olur. Küçük ya da büyük...
    Bazen hiç hesapta olmayan durumların içine çekiliveririz. Hayal bile etmediğimiz olayları yaşarken buluruz kendimizi. Bir martı çığlığı, bir satıcı bağırışı, alır götürür bizi yıllarca ya da yollarca uzaklara...
    Hem öğretmen hem de öğrenciyizdir her ilişkinin içinde. Doğduğumuz aile, gittiğimiz okullar, sıra arkadaşımız, sevgilimiz, eşimiz, çocuğumuz vs. Her ilişki, farklı bir yönümüzün aynasıdır. Ve bizler de onlar için birer aynayız.
    Farkındalığımız yükseldikçe, durumları ve ilişkileri yaşarken, kendimizi ve yaşanılanları gözlemlemeye başlarız. Ve eğer yaşadıklarımıza yüksek idrakle bakabilmeyi başarırsak, o ilişki ya da durumu ne için yaşadığımızı kavrarız. Düğmelerimize en fazla basan insanlar, en iyi öğretmenlerimizdir. O ilişkide kurban olmadığımızı anlar, ilişkinin bize neyi öğretmeye çalıştığını kavrarsak, dersimizi alır ve yolumuza devam ederiz. Eğer bunu yapamazsak, o ilişkide ya da durum içinde tutsak olur, ya daha ağır durumlar yaşar ya da daha travmatik durumları ( o dersi alıncaya, eksik yönümüzü tamamlayıncaya, kendimizi düzeltinceye kadar) tekrar tekrar yaşamaya devam ederiz.
    Bazen bazı insanların hayatına yalnızca katalizör olarak gireriz. Onların hayatlarında değiştirmesi gereken durumun düğmesine basar ve sessizce çekiliriz. Ve yüksek farkındalık içinde kalırsak, yaşanılan durumdan etkilenmeden, arkamıza bakmadan yolumuza devam ederiz.
    Özet olarak, en büyük düşmanımız en iyi dostumuzdur aslında. Çünkü bizde en büyük değişime neden olur genellikle. Ve her karşılaşma kutsaldır. Karşımızdaki insanın tanrısallığını kabul edip o şekilde yaklaşırsak, nefreti, öfkeyi, suçluluk duygusunu, o insana karşı sorumlu olduğumuz ve o ilişkiye mahkûm olduğumuz duygusunu ve kini söküp atarız varlığımızdan.
    Yaşadığımız her durum, tanıştığımız her insan öğretmenimizdir. Ne kadar kısa sürede öğrenirsek öğrenmemiz gerekenleri, karmamızı çözüp, iç huzuruna, mutluluğa, ideal ilişkimize ve ruhsal eşimize kavuşuruz.

    ALINTI
    BEN BİR DELİYİM


    ANLAMAYANA AZ GELİRİM,ANLAYANA ÇOK

  • #2
    DarkMagic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Ağustos.2010
    Mesajlar
    3,636
    @DarkMagic







    Karışık bir durum.Yalnız ihtimallere bağlı olduğu düşünülen olayların kesin olmayan, değişebilen sebebi:Yalnız dini bakımdan düşündüğünüzde de tesadüf konusu önemini yitirmekte.Herşeyi bir sebep-sonuç ilişkisine bağlayabilirsiniz.Bazı şeyleri anlamayı insanın aklı gerçekten yetmiyor.Hepimizin kullandığı bir tabir.Fakat ben rastlantıya tesadüfe inanırım.
    Bazen birisine güveneceğim zaman, Geçmişteki hayal kırıklıklarım ensemden tutar ve kulağıma fısıldar;
    "Ne Çabuk Unuttun''

  • #3
    hsenay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Ocak.2010
    Nereden
    MALATYA
    Mesajlar
    2,197
    @hsenay







    teşekkürler,güzel,ağır bir anlatım...........

  • #4
    TOPRAĞA_SÖZLÜ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28.Şubat.2010
    Nereden
    Ayaklarımın bastığı yerdeyim...
    Mesajlar
    949
    @TOPRAĞA_SÖZLÜ







    Tesadüf diye bişey yoktur.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Yine Aynı Tesadüf! Bu Okulda Sadece Kızlar Sınava Girdi
      Konu Sahibi anaokulu89 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 11.Nisan.2012, 11:24
    2. Cevap: 2
      Son Mesaj : 03.Mart.2012, 01:21
    3. Tesadüf Degil - Talha Bora Öge
      Konu Sahibi salihabaskal Forum EDEBİYAT
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 03.Kasım.2009, 23:04

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş