BEN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Genç adam, evinin alt katında marangozluk yapıyordu. Kapı ve pencere konusunda uzmandı. Bir gün çalışırken, elektrik kesildi. Ve uzun süre beklediği halde gelmedi. Üstelik o akşam üzeri teslim etmesi gereken siparişler vardı. Sıkıntı ve stresten elektriklerin her yerde gittiğini zannetmişti. Eve çıkarken aklına geldi. sigortaya göz attı. Şalter kapalı idi. Bu durum normal değildi. Biri gelip sigortayı kapatmış olmalıydı.
Şalteri kaldırınca, atölye aydınlandı.
Tekrar işine döndü. İşe koyulduğunda, yine aynı şey oldu. Söylenerek gitti şalteri kaldırdı. Tekrar çalışmaya başladı. Ancak yine elektrikler kesildi. Sorunun makinelerden kaynaklanıp kaynaklanmadığına baktı. Bir sorun gözükmüyordu.Bunu biri özellikle yapıyor olmalıydı. Çok sinirlenmişti. Tekrar kaldırdığı şalter atınca kararını verdi.Bunu yapanı mutlaka bulmalıydı. Bir şey olmamış gibi gitti şalteri kaldırdı. Makineleri açtı. Çalışır gibi yaptı. Sonra gidip şaltere yakın bir yerde saklandı. Kısa bir süre sonra tahmin ettiği gibi oldu. Suçlu yine şalterin başına gelmişti.
Evet, bu sefer suçluyu görmüştü. Bütün bu olup bitenlerin suçlusu oğluydu.Oğlu, evden atölyeye bağlanan merdiveni sessizce inmiş ve sigortayı kapattığı sırada, babasını karşısında bulmuştu.Adam, on yaşına gelmiş bir çocuğun böyle bir haylazlığını affedemezdi. Bütün günü, onun yüzünden mahvolmuştu. Saçlarından yakalayıp sıkı bir tokat attı. Belki vurduğu tokat, serseri olmasını engellerdi.
Adam, oğlunun gözyaşlarını görmezden geldi ve eve çıktıktan sonra, eşine dert yandı. Olup bitenleri anlattıktan sonra:
- Bu çocuğun, okulda kimlerle düşüp kalktığını bilmemiz lazım! Bu tür haylazlıkları arkadaşlarından öğreniyor olmalı, dedi.
Adam, bir süre düşündü. Aklına iyi bir fikir gelmişti. Oğlunun hiç aksatmadan tuttuğu günlüğünde, arkadaşlarına ait ip ucu olmalıydı. Eşi doğru bulmasa da, ona kulak asmadı ve çocuğunun günlüğünü okumaya başladı.
Günlüğü okuyan baba çocuğunun kendisine olan sevgisini okudukça gözleri yaşardı. Son sayfaya geldiğinde hıçkırıklara boğuldu. Oğlu, günlüğünün o güne ait sayfasında şöyle yazmıştı :
"Bu gece kötü bir rüya gördüm! Atölyede çalışırken, babamı elektrik çarpıyordu. Bu yüzden ölüyordu babam. Allah'ım sen onu koru!.. Ben elimden geleni yapacağım!.."


ben beğendim, umarım okuyanlarda beğenir benim gibi,,, (ALINTI)