online site yöneticisi var mı?


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

online site yöneticisi var mı?

  • #1
    squallesra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    istanbulda
    Mesajlar
    824
    @squallesra



    online site yöneticisi var mı?





    yardım almam gerek acaba pnline site içi yönetici varmı?

  • #2
    Zerrin KORKMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kütahya/Emet
    Mesajlar
    9,934
    @Zerrin KORKMAZ







    buyrun..hangi konuda yardım istiyorsunuz?
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 7 YAŞINDA!

    İyi İnsan;
    Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
    İyi İnsan;
    Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir.

  • #3
    squallesra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    istanbulda
    Mesajlar
    824
    @squallesra







    Alıntı squallesra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yardım almam gerek acaba pnline site içi yönetici varmı?
    https://www.onceokuloncesi.com/dosya...bd770af10.docx

  • #4
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL







    Alıntı squallesra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gönderdiğiniz dosyadaki tüm yazılar kapman çorman çıkıyor

  • #5
    squallesra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    istanbulda
    Mesajlar
    824
    @squallesra







    hmm nasıl yapacağız hocam

  • #6
    squallesra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    istanbulda
    Mesajlar
    824
    @squallesra







    T.C.
    …………………………….. AKADEMİSİ ANAOKULU
    MÜDÜRLÜĞÜ


    KONU: Öğretmenler Kurul Toplantısı
    SAYI : 1 Tarih:22.11.2011


    ……………………..ÇOCUK AKADEMİSİ ANAOKULU ÖĞRETMENLERİNE,

    Okulumuz öğretmenleri ile aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 2011-2012 Eğitim Yılı Sene başı Öğretmenler Kurul Toplantısı 22.11.2011tarihinde saat 10.00’da yapılacaktır. Tüm öğretmenlerin belirtilen gün ve saatte hazır bulunmalarını rica ederim.




    Okul Müdürü



    GÜNDEM MADDELERİ

    1-Saygı Duruşu
    2-İstiklal Marşı
    3-Açılış Konuşması
    4- Yeni eğitim yılı çalışma esaslarının belirlenmesi.
    a)Yıllık ve günlük planların değerlendirilmesi ve 36-72 Aylık çocuklar İçin O.Ö.E Programına uygun yıllık ve günlük planların belirlenmesi.
    b) Yapılan günlük ve sosyal etkinliklerin değerlendirilmesi ve bu yıl yapılacak olan günlük ve sosyal etkinliklerin belirlenmesi.
    c) Okul-veli ilişkisinin değerlendirilmesi ve veli toplantıları
    5-Okul kuralları, fiziki şartlar, okul iç tüzüğünün okunması ve tasarruf tedbirleri
    6-Giriş-çıkış saatleri
    7-Nöbet, rapor, izin ve sevk işlemleri
    8-Komisyon seçimleri
    9-Okula gelen yazı, tebliğler dergisi vb. okunarak imzalanması.
    10-Aile eğitimi çalışmalarının planlanması
    11-Dilek ve temenniler



    ALINAN KARARLAR

    1-Saygı duruşunda bulunuldu.
    2-İstiklal Marşı okundu.
    3-…………………….. yeni eğitim yılının en sağlıklı, verimli ve güzel geçmesi dilekleriyle toplantıyı açtı. Yeni eğitim yılında okulumuzda tüm personelin sevgi ve saygı çerçevesi içerisinde eğitim hizmetlerini sürdüreceklerine inandığını ifade etti.
    4-A) Okul müdürü iyi planlanmış bir eğitim programıyla başarılı ve verimli olunacağını belirterek, yeni eğitim planı yaparken Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Müdürlüğü’nün 36-72 Aylık Çocuklar İçin Okul Öncesi Eğitim Programı’na uygun bir şekilde hedef ve kazanılması beklenen davranışların çocukların gelişim özelliklerine uygun düzeyde aylık olarak yıllık planda düzenlenmesi, konu merkezli öğretim değil, çocuk merkezli öğretimin esas alınması ve çocuklar için aylık davranış değerlendirme formu tutulması, dönem sonlarında velilere gelişim raporu düzenlenmesi gerekliliğini açıkladı. Ayrıca yıllık planda detaylı bir şekilde eğitim durumunu belirtmemiz gerektiğini açıkladı. Öğretmenimiz; yıllık planda belirtilen eğitim durumunun, etkinliklerin çocuk merkezli olmasını engellediğini ve esnekliği ortadan kaldırdığını dile getirdi. Öğretmenimiz; çocuk merkezli günlük planların yapılabilmesi için bu planların kavranması ve eğitici seminerlerin düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
    B) Okul müdürü günlük etkinliklerin plan ve programa uygun olarak yürütülmesinde öğretmenlere büyük sorumluluk düştüğünü, öğrencilerin yaşlarının küçük olması sebebiyle sürekli kontrol altında tutulmaları gerektiğini, çok acil ihtiyaçlar dışında sınıftan çıkmamaları gerektiğini, ayrıca yönetmeliğimizde de belirtildiği üzere okul öncesi eğitimi öğretmenlerinin teneffüsüz çalıştığını belirtti. Ayrıca günlük etkinliklere uygun bir şekilde ilgi köşelerinin çocuklarla birlikte düzenlenerek çocukların o gün içerisinde yapılacak olan etkinliklere ilgilerinin çekilmesi gerekliliği üzerinde durdu. Okul müdürü öğretmen arkadaşların sınıf içerisinde yaptıkları günlük etkinlikleri sosyal etkinlikler şekline dönüştürülerek, belli sürelerle çocukların bu konu üzerinde yoğunlaştırılması ve çalışmaların sergilenmesi gerektiğini açıkladı. Ayrıca eğitim yılı içerisinde belirli gün ve haftalarla ilgili olarak geziler, anneler günü ile ilgili etkinlikler ve yılsonunda 6 yaş grubu öğrencilerine mezuniyet töreni düzenlenmesine karar verildi.
    C) Okul müdürü …………………. okul öncesi eğitimde okul aile işbirliğinin önemi üzerinde durarak, çocuk hakkında ön bilgiyi ailesinden alabileceğimizi, bu bilgilerin ne kadar gerçeği yansıtırsa bizim eğitimimizin çocuk açısından o kadar yararlı olacağı konusunun altını çizdi. Birçok problemin okul-aile işbirliği ile çözümleneceğini belirterek, yapılacak veli toplantılarına katılımın yüksek olmasının sağlanmasının ve öğretmen veli görüşme günlerinde gelen velilerle çocuk hakkında ayrıntılı görüşme yapılmasının çok yararlı olacağı üzerinde duruldu. Bu sebeplerle yılda en az 3 kez, ihtiyaç duyulduğu takdirde daha fazla veli toplantısı yapılmasına karar verildi.
    5-Okul müdürü …………………………. okulun kuralları olduğunu ve bu kurallara uyulması gerektiğini, aksi takdirde yeni eğitim yılında okulumuzun işleyişinde birçok problemle karşılaşılacağını belirtti. Bütün bunların öğretmen arkadaşlar tarafından velilerimize veli toplantılarında ve bireysel görüşmelerde iletilmesi ve olumsuz durumların engellenmesini istedi. Ayrıca okul iç tüzüğünü madde madde okuyarak öğretmen arkadaşların eklemek istedikleri bir husus olup olmadığını sordu. Öğretmenler iç tüzükte bulunan tüm maddelerin gerekli ve sağlıklı bir eğitimin yürütülmesi açısından uygulanmasının zorunlu olduğunu düşündüklerini söylediler Bu sebeple iç tüzüğün tüm velilere sene başı veli toplantısında okunmasına, açıklamaların yapılmasına karar verildi. En önemli maddenin çocuğun geçirdiği salgın hastalıklardan sonra okula devamında bir sakınca olmadığına dair doktor raporu getirilmesi gerekliliği olduğu. Öğretmenlerin bu konunun üzerinde titizlikle durup takip etmeleri gerektiği hatırlatıldı. Öğretmen arkadaşlardan savurganlığın önüne geçilmesini, özellikle kırtasiye kullanımında gerektiği kadar malzeme kullanılmasına özen gösterilmesini, diğer eğitim etkinliklerinde kullanılan malzemelerin özenli bir şekilde kullanılmasını ve sınıflarda bu davranışın öğrencilere kazandırılmasının üzerinde titizlikle durulmasını dile getirdi. Ayrıca elimizde olan malzemelerin en iyi ve verimli şekilde kullanılmasının gerçek tasarruf olduğu hatırlatılarak sınıfların düzen ve temizliği konusunda, sınıf halılarının ve duvarlarının çocuklar tarafından çizilmesine ve boyanmasına engel olunması, sınıf dolaplarının her zaman çok düzenli ve temiz olması, okul bahçesindeki çiçeklerin öğrenciler tarafından koparılmasına izin verilmemesi, tuvalet eğitimi ve temizliği ile ilgili talim yapılması gerekliliği belirtildi.
    6-Okul Müdürü ……………………; Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 25.09.2002 tarih ve 1931 sayılı yazıları ile Okul Öncesi Eğitimi Kurumları Yönetmeliğindeki 4. ve 7. Maddelerinde yapılan değişiklikle, O.Ö.E.K Yönetmeliğinin 7.maddesinin d bendindeki ‘bir eğitim saati süresi 50 dakikadır’ ibaresinin kaldırılarak, ‘Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında aralıksız eğitim yapılması esas olup, teneffüs yapılmaz’ şeklinde değiştirildiğini ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 24.10.2002 tarih ve 37227 sayılı yazıları ile çalışma saatlerinde yapılan değişiklik doğrultusunda Bağımsız Anaokullarının 8.00-17.00 saatleri arasında çalışmaları gerektiğini belirtti. O.Ö.E.K Yönetmeliğinin iç bendinde yer alan ‘öğretmen anaokulları ve uygulama sınıflarında günde 8,anasınıflarında ise 6 eğitim saati etkinlikte bulunur’ ibaresi ve Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü’nün 09.12.1999 tarih ve 3277 sayılı genelge gereği ‘bağımsız anaokulu ve uygulama sınıflarında görevli öğretmenlerin maaş karşılığı, zorunlu ve isteğe bağlı olarak, haftada yapması gereken ders saati toplam 42 saat doğrultusunda çalışmaları gerektiğinden okulunda eğitim, işleyiş ve çevre şartları dikkate alınarak öğretmenlerin haftada 3 gün 8 saat, 2 gün 9 saat çalışmalarını sağlayan ders programlarının hazırlanmasına karar verildi.
    7-Okul müdürü öğretmen arkadaşlara nöbet tutulması gerektiği söyledi. Nöbetçi öğretmenin nöbet tuttuğu gün boyunca okulun eğitim etkinliklerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde okul idaresi kadar sorumlu olduğu, O.Ö.E.K Yönetmeliği Madde 20’de belirtilen Öğretmenin Nöbet Görevi başlığı altında yazılı bulunan hususlara dikkat edilmesinin yanı sıra, sabah öğrenciler gelmeden temizlik ve düzen kontrolünün yapılması, akşam tüm öğrenciler gittikten sonra yine aynı kontrollerin yapılması hususunda titizlik göstermeleri üzerinde duruldu. Okul müdürü norm kadro nedeniyle izin alan veya rapor kullanan arkadaşın yerine sınıfın öğretmen olmadan etkinliğini sürdüremeyeceği zorunluluğuna dikkat çekerek mümkün olduğu kadar acil durumlar dışında izin ve rapor kullanılmaması hususunu belirtti. Sevk almak isteyen arkadaşların hastanelerin gece muayene uygulamasını başlatması göz önüne alınarak ( acil durumlar dışında ) mesai saatleri bitiminde sevklerini almaları belirtildi.
    8-Okul müdürü okulun Satın Alma Komisyonu, Muayene ve Teslim Alma Komisyonu ve Kütüphane Sorumlusu seçimi yapılacağını belirtti. Yapılan seçimde satın alma komisyonuna; muayene ve teslim alma komisyonuna; kütüphane sorumluluğuna seçildiler.
    9-Okul müdürü ……………………… okula gelen yazı, Tebliğler Dergisi, genelge vb. resmi yazıların öğretmen arkadaşlarca mutlaka okunup imzalanması gerektiğini, okulda nöbetçi öğretmen masasının üzerinde bu yazılara ait bir dosya tutulacağını, gelen yazıların bu dosyaya takılacağını, her öğretmen arkadaşın en azından nöbetçi olduğu gün resmi yazıları detayı ile okuyup, dosya kapağındaki numara sırasına göre imzalayabileceklerini söyledi. Dosyadaki yazı değişiminin 15 gün ile sınırlı kalacağı belirtildi.
    10-Aile eğitimi çalışmalarının yıllık planda aile katılımı kısmında belirlenerek velilerinde eğitim etkinliklerine katılımlarının sağlanması ve çocuk gelişimi ve eğitimi konularında bilgilenmek istedikleri konularda anne-baba eğitimi ile ilgili çalışmaların yapılmasına ağırlık verilmesi okul müdürü tarafından belirtildi.
    11-Okul müdürü öğretmen arkadaşlara dilek ve temenniler bölümünde söz isteyip istemediklerini sordu. Söz alan olmayınca okul müdürü Alaettin EŞİTMZ yeni eğitim yılında arkadaşlara sağlık ve başarı dileklerini ileterek toplantıyı kapattı.



    Sınıf Öğretmeni Okul Müdürü

  • #7
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL







    tarihleri düzenleyeceksiniz sanırım birde 1 yıl içerisinde enaz 4 toplantı yapılması gerekir 3 ü değiştirirseniz sorun yok

  • #8
    squallesra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    istanbulda
    Mesajlar
    824
    @squallesra







    çok teşekkür ederim hayırlı geceller

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Online Boyama sayfaları
      Konu Sahibi s_kybluee Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 12.Aralık.2010, 20:45
    2. Online Virüs Tarayıcıları!
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum Bilgisayar Sorunları ve Yardım İstekleri
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 02.Ağustos.2010, 15:34
    3. Sitemizin sevgili yöneticisi "elif-2002" doğum günün kutlu olsun..
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
      Cevap: 36
      Son Mesaj : 14.Mayıs.2010, 03:46

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş