İstisna mısın?


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

İstisna mısın?

  • #1
    pembe panter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mayıs.2009
    Mesajlar
    737
    @pembe panter



    İstisna mısın?





    Bayanları anlatırken istisnalar kaideyi bozmaz deyip devam ederler ya...Bayanlar şöyledir, bayanlar böyledir, şunu isterler, bunu isterler. Hatta dizi filmlerde sevgilisi ya da eşi özel bir günü hatırlamadı diye ortalığı ayağa kaldırmaya hazır bayan karakterleri ve ben artık bütün senaristlere "hayır artık" derim bu kadarı da olmaz.
    * Evlilik yıldönümü, doğum günü, sevgililer günü gibi günler gerçekten hatırlanması gereken günler mi?
    * Farklı özelliklere ve zevklere sahip olması gereken bayanların, çok farklı şarkılar dinlerken, çok farklı kıyafetler giyerken, neden bir evlilik yüzüğü için bekledikleri bir zümrüt, bir yakut gibi taşlar değildir de hepsinin de beklentisi tek taş pırlantadır. Amerikan filmleri ile başlatılıp yerli programlarla ve reklam destekleri ile bu zamana kadar insanların kafasına adeta hipnoz gibi kazınmış olan bu gelenek bana hiç çekici gelmez. Dahası pırlantanın insan üzerinde olumsuz etkileri olduğundan bahsediliyor artık.
    *Neden bütün filmlerde ve dizilerde bir bayanla bir erkeğin önceden tasarlanabilecek en romantik anı genellikle uzun bir masa, mumlar, kadının giydiği tuvalet, erkeğin smokini, kadehlerde şampanya, birinci sınıf bir restorant vs dir?
    * Yine televizyon dizilerinde bir erkek neden kendisini karısına ya da sevgilisine çok özenli ve süslü kelimelerden seçilmiş olan bir şiiri okumak zorunda hisseder?(şiir yazmak ve okumak farklı bir hünerdir ve insanlar bence doğal olmalılar, sevdiğini hissettirmenin ve karşı tarafın anlamasını sağlamanın bin türlü yolu var ve kişi kendine uygun olan bir yolu bulmalı bence).
    * Ekranlarda izlediğim ve çoğu kez çevremde de gözlemlediğim bir durum var ki, o da bir erkek nasıl bir olumsuz davranış göstertirse göstertsin elindeki kurumuş bir çiçeği kalbini kırdığı sevdiğine verir ve sonuç genellikle başarıdır.(Erkeklerin işi çok kolay)
    * Senelerce eski Türk filmlerinde esas oğlanı ve esas kızı seyrettik. Esas oğlanla esas kız birbirlerine aşık olur, bir gün esas oğlan bir yanlış anlama sonucu sevdiği kızı tokatlar ve açıklamasını bile dinlemeye gerek duymadan kızı terkeder. Esas oğlan gittiği yerde genellikle gününü gün ederken tokatladığı kız çocuğuyla ve kendisini karşılıksız bir aşkla seven, koruyan ve hayatını kendisine adamış olan ikinci oğlanla yalnız kalır. O ikinci oğlan var ya hani, sevdiği kıza dokunmaya bile kıyamayan, belki film senaristinin bile farkına varmadan gerçek sevgiyi ve aşkı nakış nakış karakterine işlediği o ikinci oğlan. Esas kızın yıllar geçtikten sonra karşısına çıkan esas oğlanı bir çırpıda affedip "sen de artık kusura bakma" dediği ikinci oğlan. İşte ben hep o ikinci oğlana aşık oldum.
    * Bir bayan öğretmen olarak gururla söylemeliyim ki okula giderken bir kıyafeti bir hafta boyunca yani kirleninceye kadar giyen bir bayanım. "Her Allahın günü ille de farklı bir kıyafet giymek gerekir" geleneğine inatla direniyorum. Bakıcı bile her gün farklı kıyafetle gelir sınıfa. Bir bayan neden hergün farklı bir kıyafet giyme ihtiyacı hisseder? Ben şimdi banal manal mıyım?
    * Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

    SİZ DE İSTİSNA MISINIZ?
    Birşeyler yapmak lazım,
    Birşeyler yapmalıyım,
    Benim bir şeyler yapmam lazım,
    Ne olduğunu bilmiyorum ama yapmalıyım,
    Dur...galiba biliyorum,
    Evet evet, tabi yaaa...neden olmasın?

  • #2
    rabia-yagmur
    rabia-yagmur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)







    özel günleri unutursa kızarım istisna degilim demekki aynı kıyafeti 2 gün üst üste giymem bu konuda da ististana degilim demekki.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. bi bakar mısın :)
      Konu Sahibi unutuyorum Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 17.Mayıs.2011, 14:46
    2. gökte yıldız ay mısın
      Konu Sahibi sevilnas Forum ŞARKI-MÜZİK İSTEK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 27.Şubat.2011, 18:25
    3. ŞÜPHECİ MİSİN ??
      Konu Sahibi TURKUAZ-E Forum İLGİNÇ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 28.Ağustos.2010, 04:45
    4. Sevgiline Bağlı mısın, Bağımlı mısın?
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum AŞK&SEVGİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 26.Ocak.2010, 12:35
    5. BENİ AFFEDER MİSİN?
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 05.Mayıs.2009, 20:27

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş