Medya Takip Merkezi, 2010 yılını kapsayan araştırmasıyla Türk üniversitelerinin medya yansımalarını ele aldı...

MTM’nin 2010 yılı boyunca gazete, dergi ve eklerinde yaptığı medya araştırması raporuna göre; en çok konuşulan üniversite, Ankara Üniversitesi oldu.

Ankara Üniversitesi 64. yıl etkinlikleri, Ermenice eğitim vermesi konuları ile gündeme gelirken, 2010 yılı boyunca basında toplam 11 bin 647 haberle yansıma sağladı. Ankara Üniversitesi aynı zamanda bu araştırma dönemi boyunca 3 milyar 330 milyon 966 bin 220 erişim ile en çok erişim sağlayan üniversiteydi.

Aynı araştırma raporuna göre; basında en çok yansıma sağlayan ikinci üniversite olan İstanbul Üniversitesi, 2010 yılı süresince, 10 bin 453 kez kamuoyuyla buluştu. Şanghay Ciao Tong Üniversitesine bağlı bir merkezin yaptığı araştırmada, dünya üniversiteleri sıralamasında, listede Türkiye’den yer alan tek üniversite olan İstanbul Üniversitesi; on dokuzuncu fakültesini kuracağı haberleri ve yaptığı etkinliklerle de büyük yansıma sağladı.

ODTÜ, YARATICI ÖĞRENCİLERİYLE GÜNDEMDEYDİ

MTM’nin yaptığı aynı araştırma verilerine göre; geçtiğimiz yılın medyada en sık yer alan bir diğer üniversitesi ise ODTÜ oldu. Yıl boyunca yaptığı çeşitli araştırmalarla dikkat çeken ODTÜ, 2010 yılı süresince toplam 9 bin 730 haber ve yazıda yer aldı. ODTÜ, öğrencilerinin yaratıcı çalışmaları arasında olan "İnsansız Hava Sahası", "Çöpten Mobilya", "Volitan Teknesi" konularıyla da medyada adını sıkça duyurdu.

EGE ÜNİVERSİTESİ ETKİNLİKLERİYLE KONUŞULDU

Enformatik Enstitüsü’nün araştırmasına göre; Türkiye’nin en iyi dördüncü üniversitesi özelliğini taşıyan Ege Üniversitesinin 55. yılı kutlaması basında yansıma sağlayan önemli konu başlıkları arasındaydı. Ege Üniversitesi’nin 7-30 Mayıs tarihleri arasında "31. Kültür Sanat ve Spor Şenliği" kapsamında toplam 322 etkinlik gerçekleştirmesi, İzmir medyası tarafından da büyük ilgi topladı. Ege Üniversitesi, 2010 yılı boyunca toplamda 9 bin 352 haberde yansıma sağladı.

MTM Medya Takip Merkezi’nin geçtiğimiz yılı kapsayan aynı araştırma verilerine göre; basında en çok yansıma sağlayan bir diğer üniversite de İTÜ İstanbul Teknik Üniversitesi oldu. İTÜ, araştırma dönemi boyunca basında yeni fakülte ve bölümlerin açılması, rektörünün yaptığı açıklamaları ve bahar şenlikleri ile adından sıkça söz ettirdi. İTÜ 2010 yılı boyunca 8 bin 401 haber/yazıda yer buldu.


Kaynak : www.hurriyet.com.tr