Çatı 2 parçanın birbiri ile çatılmasına “çatı” denir gözünüzde canlandırabilmeniz için ters V şeklini düşünebilirsiniz, basitçe çatmaktan gelen çatı kelimesi ev, apartman, fabrika gibi üstünün örtülme işlemi ile kalıplaşmış ve günüzmüde çatı olarak anılmaktadır. Teras çatı sistemlerine’de çatı deniliyor, kiremit çatı sistemlerine’de çatı deniliyor.

Eskiden çatı kelimesi yerine Baca kelimesi kullanılırdı, baca eskiden düzdü fakat günümüzde eğimli olarak sıklıkla kullanılmaktadır. çatı nedir‘in cevabı binanın su yalıtımını sağlamak amaçlı kargas yani iskelet yapıdan oluşan meğilli kiremit, kumlu mebran, düz mebran veya Shingle halk dilinde’de (şıngıl) gibi malzemelerle kaplanması işlemidir..

Çatı olukları çatılarda sıklıkla sorun çıkartan bir bölgedir. Çatı oluklarını iyi bir izolasyon malzemesi ile kaplamak gerekir çatı oluklarının etraf gölgesine anten, çanak takıldığı için oluklar’da bulunan çakıl taşları izolasyon malzemesinin delinmesinede yol açabilmektedir, bu nedenle çatı oluklarında kullanılacak izolasyon malzemesinin standart izolasyon malzemesine göre daha güçlü olması gereklidir.

Çatı oluklarına yalıtımı kaliteli bir şekilde yaptırmak istiyorsanız yardım alabilirsiniz.

Hizmetlerimiz- Kardeşler Çatı Yapı Onarım