Zayıflamak İstiyorum Diyenlere Çözüm Önerileri

Zayıflamak istiyorum diyenler, bloğumuzdaki makaleleri takip ederek çeşitli zayıflama yöntemleri ile nasıl zayıflayabileceklerini öğrenebilirler.

Günümüzde zayıflamak isteyenler için çok sayıda zayıflama yöntemi bulunmakla beraber en çok tercih edilen yöntemlerin başında diyet yani rejim yapmak gelmektedir. Rejim yaparak herkes zayıflayabilir mi? Bu soruya net bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü herkesin bünyesi ve vücut yapısı farklı olduğu için her diyet programı her insana uymamaktadır. Peki o zaman zayıflamak için ne yapılması lazım?

Vücut Kitle İndeksi (VKİ): Vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanır.Formülü şöyle oluyor. VKİ = vücut ağırlığı x boy² çıkan sonuç 25 ve üzeri ise şişmansınız demektir.

Zayıflamak istiyorum diyenler için aşağıdaki öneriler tavsiye edilmektedir;

Düzenli yemek yiyin
Vücutta olması gerekenden fazla yağ dokusu birikmesine şişmanlık denir. Kilo almamak için yağlı, şekerli, unlu mamuller, gazlı içecekler, fastfood, cips ve bisküvi türü yiyeceklerden uzak durun. Zayıflamak için kafanıza göre programsız bir rejim yapmayın. Beslenme uzmanınızın size önerdiği diyet programını kullanarak rejim yapın. Yemeklerinizi mümkün olduğunca aynı saatlerde yemeğe çalışın. Mümkün olduğunca sağlıklı gıdalar tüketin. Her türlü derde deva olan bitkiler, zayıflamaya da yardımcı olmaktadır.

Aşağıdaki bitkilerle siz de kilo verebilirsiniz;
Maydanoz: Günümüzde maydanoz çayı ile sağlığına kavuşanlar sık sık görülmeye başlanmaktadır. Maydanoz hem ödeme iyi gelir hem de yağ yakımını hızlandırır. Bu sayede daha hızlı zayıflarsınız.
Tere Tohumu: Metabolizmayı hızlandırarak hızlı kilo vermeyi sağlar.


Adaçayı: İştahın azalmasına yardımcı olarak yemek yeme isteğini azaltır. Bu sayede daha hızlı kilo verebilirsiniz.
Biberiye: Sindirim sistemini hızlandırarak kilo verilmesini sağlar.
Kekik: Yenilen besinlerin sindirilmesinde önemli rol oynayan kekik, mebolizmanın çalışmasını hızlandırır.
Fesleğen: Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayarak daha kolay kilo vermenizi sağlar.

Hareket edin
Zayıflamak istiyorum diyenler mutlaka hareket etmeli veya egzersiz hareketleri yapmalıdır. Mümkün olduğunca günün belirli zamanlarında yürüyüş ya da hafif koşu şeklinde spor yapın.

Düzenli yaşayın
Kilo almanın bir diğer problemi de düzensiz yaşamdır. Stres, sıkıntı, üzüntü, az uyku kilo alma nedenleridir. Hormonların düzensiz olması da kilo aldıran sebepler arasındadır. Düzenli yaşamak için uykunuzu düzenli uyuyun. Akşamları geç saatte yenen yemekler veya geç saatlere kadar oturmak uykusuzluğa neden olabilmektedir. Mümkün olduğunca her akşam aynı saatte yatıp her sabah aynı saatte kalkmaya özen gösterin. Stresten uzak durun.

Zayıflamak istiyorum deyip herşeyi denemenize rağmen, bir türlü zayıflayamıyorsanız eğer o zaman en son çare olarak ameliyatı düşünebilirsiniz. Ancak ameliyatın da bir takım riskleri olabilmektedir. Mesela mideye takılan kelepçeler uzun süre mide de kaldıktan sonra mideye zarar verebilmektedir. Bu yüzden ameliyat ile zayıflamak istiyorsanız iyi bir araştırma yapmanızda fayda var.

dogaltedaviyontemler.com