İş Yerinde Enerjik Olmanın 7 Yolu
İş yerinizde atik olabilmek için yapmanız gerekenler..

Dinlenmek için kısa aralar verin. Bir araştırmaya göre, 12 saatlik bir çalışmada altı dakikalık bir dinlenme bile yorgunluğu azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Bir eşle birlikte çalışın. İş arkadaşınızla konuşmak sizi canlı tutacaktır. İş arkadaşları güvenliği sağlamak için birbirine göz kulak olabilirler. Biyolojik saatinizi iş programına ayarlamada yardımcı olacak ışık kutusu kullanın. Işık kutuları, özel ışıklandırma mağazalarında bulunur ve insanların farklı zaman ve saat dilimlerine adapte olması için yapılmıştır. Işık kutusu kullanma konusunda doktorunuzla görüşün.

Sağlıklı aperatifler yiyin, çok az ve çok fazla yemekten sakının. Dolu veya boş bir mideyle uyumak çok zordur.

Uyumadan önce yediğiniz son yemekte baharattan uzak durun. Baharatlı veya kızartılmış yiyeceklerden dolayı mide ekşimesi veya rahatsızlığı yatarken sizi pişman edebilir.

Kaçamaklarda eğer isterseniz kafein kullanın. Ama aşırıya kaçmadan kullanın; çok fazla kafein içmek hızlı kalp ritmi, susuzluk ve sersemlik dahil birçok yan etkiye yol açabilir. Unutmayın kafein sodada, kahvede, çayda ve çikolatada bulunur. Bazı bünyeler o kadar duyarlıdır ki çok erken saatlerde alınan kafein bile uyku sorunlarına yol açabilir.

Aralarda egzersiz yapın. Egzersizlerin moodunuzu düzenlediği ve atiklik sağladığı ispatlamıştır. Eğer egzersiz imkanınız yoksa, tempolu yürüyüş yapın, merdiven çıkın veya koşun.

alıntı