Yara izsiz ameliyat

Safra kesesi ameliyatını tek delikle yapıyorlar.

Op. Dr. İbrahim Büyükdereli yönetimindeki laporoskopik cerrahi ekibi, Bahiye Kütük'ün safra kesesini göbekte açılan tek delikten laparoskopik yöntem ile (kapalı ameliyat) çıkarttı.

Ameliyat sonrası hiç ağrı kesici ihtiyacı olmayan hasta 24 saat içerisinde hastaneden mutlu olarak ayrıldı, hem de görünen hiç yara izi kalmadan.
Op. Dr. İbrahim Büyükdereli, başarılı bir ameliyat yapmanın mutluluğunu ekibi ile birlikte yaşadıklarını söyledi.

SILS NASIL UYGULANIYOR?
Göbek deliğinde 2 cm uzunluğunda tek delik açılarak buradan sokulan özel geliştirilmiş kamera ve el aletleri ile safra kesesi yatağından sıyrılarak aynı göbek deliğinden dışarı alınıyor. Bilindiği gibi klasik laparoskopik ameliyatlarda karın duvarına 4 adet delik açılıyor. SILS yönteminde ise tek delik kullanılıyor. Ameliyat 4-5 delik yerine tek delikten yapıldığı için ameliyattan sonra hasta konforu mükemmel oluyor. Ameliyat sonrası hastalar daha az ağrı duyuyor. Aynı gün veya ertesi gün taburcu ediliyor. Kısa sürede işlerine geri dönüyor. Ameliyat sadece göbek içinden girilerek yağıldığı için estetik sonuç mükemmel oluyor. Hatta hastalar ileri tarihlerde hiç ameliyat olmamış gibi görünüyor.

Safra kesesi, apendisit gibi klasik laparoskopik ameliyatlar SILS yöntemi ile de yapılabiliyor. Aşırı kilolu hastalar, daha önce karın ameliyatı olmuş hastalar, laparoskopik uygulamanın sakıncalı olduğu hastalar doktor değerlendirilmesinden sonra ameliyat ediliyor.

Cihan