Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Meclisi, halka yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Özel Hayat Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, kadın meclisi üyelerine 'Gribal Enfeksiyon ve Bulaşıcı Hastalıklar' konusunda bilgiler verildi.AtatürkKongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Bursa Kent Konseyi ofislerinde gerçekleştirilen toplantıda, Özel Hayat Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Özkul, grip ve soğuk algınlığı, belirtileri ve korunma yolları konularında sunum yaptı. Gribe solunum yollarında yerleşen virüslerin neden olduğunu ve yüksek ateş, yaygın kas ağrıları ve kırgınlıkla seyreden birhastalıkolduğuna dikkat çeken Dr. Özkul, kolay yayılabildiğinden bilhassa kış mevsiminde salgınlar yapan bulaşıcı bir hastalık özelliği taşıdığını kaydetti. Grip salgınlarının başladığı kış ayları içerisinde düzenli beslenmenin önem kazandığını söyleyen Özkul, şunları söyledi: "Beslenme yetersizliği ve vitamin eksikliği sonucu vücut direnci düştüğünden birçok hastalığın ortaya çıkışı kolaylaşmaktadır. Vitamin eksikliği olan kişilerde grip riski artmış olur. Kış aylarında gribal enfeksiyonlardan korunmak için beslenmeye özen gösterilmelidir. Sadece kalın giyinip, sıcak mekanlarda oturarak soğuk algınlığından korunmak mümkün değil. Gribi engellemek için doğru beslenmeyi bilmek ve uygulamak gerekir. Lahanagiller, brokoli, mandalina, portakal, greyfurt, limon gibi özellikle kış sebzeleri ve meyvelerini tüketin."

Gripten korunmak için düzenli beslenme ve uykusuz kalmamanın önemine dikkat çeken Özkul, vücut direncini azaltacak kızarmış besinler, cipsler, hamurlu tatlılar gibi aşırı yağlı besinlerden, asitli içeceklerden ve aşırı kafeinli ürünlerden uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık ise kadınlara yönelik bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini söyledi. Kadınların toplumsal konularda öne çıkması için uzun zamandır her türlü çalışmanın içerisinde olduklarını vurgulayan Sarıbıyık, meclis bünyesinde bulunan kültür – sanat ve eğitim, hukuk, sağlık, istihdam ve siyaset çalışma grupları ile diğer kentlere örnek projeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

CİHAN