Kötü Kokmak Hastalık Belirtisidir!


Kötü koku denildiğinde aklınıza hemen soğan, pastırma, sarımsak gelmesin. Kötü kokular, hastalıkların sinyalleridir.


Kötü kokmak sadece ağızda oluşan bir sorun değildir. Kötü kokunun, ter kokusu, ayak kokusu, vajina kokusu gibi pek çok çeşidi vardır. Bu kokuların oluşumu sadece yediklerimizden, içtiklerimizden kaynaklanmaz. Kötü kokunun altında hiç de basit sayılmayacak sebepler olabilir.

Herkesin kendine ait bir vücut kokusu vardır. Ancak kötü kokuların terle veya vücut temizliği ile çok fazla ilgisi yoktur. Kötü kokunun temel nedeni, bakteri kolonileridir. Bakteriler, nemli ve sıcak koltukaltı bölgesine konumlanırlar.

En basit yöntem su ve sabundur ancak bunu da abartmamanız gerekiyor. Gereğinden fazla yıkanmak, cildinizde kurumaya, çatlamaya ve bakterilerin daha fazla yerleşmesini sağlamaya sebep olur.

Koltukaltı kıllarını temizlemek faydalıdır. Kıyafet seçiminde ise, hava geçiren kumaşları tercih etmeniz iyi bir seçim olacaktır. Sentetik kumaşlar, kötü kokuların artmasına yarar. Ancak vücudunuzda ani koku değişiklikleri oluyorsa, mutlaka doktora gitmelisiniz.

Kötü kokuların verdiği işareti anlamlısınız. Mesela, böbreklerinde sorunu olan kişilerin idrarlarında koku olur. Şeker hastalarının idrarlarında ise, aseton kokusu vardır. Bu tarz sinyaller, belki de farkında olmadığınız bir hastalığın ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır.

Ağız kokusu, çoğunlukla ağız boşluğunda oluşan kükürt bağlantılarından kaynaklanır. Bu bağlantıların oluşmasının sebebi, ağızda kalan mikroskobik gıda artıklarının bakteriler tarafından parçalanmasıdır.

Akılda tutmanız gereken, her tedavinin, profesyonel bir diş temizleme süreciyle başladığıdır. Diş aralıklarındaki tüm bakterilerin temizlenmesi gerekir.

Dil, koku kaynaklarından birisidir. Dilin üzerindeki pütürler, bakterilerin saklanması için ideal ortamlardır. Dilinizi temizleyerek, koku problemine engel olabilirsiniz.

Yediklerimize biraz daha dikkat etmeliyiz. Önce karnımızda şişlik yaratan kötü gazlar, daha sonra bağırsaklarımıza inerek , yellenmemize neden olur. İyi çiğnemeden yutulan yiyecekler, bu duruma sebep olur. Ayrıca bakliyatlar, soğan, lahana ve taze beyaz ekmek de bu konuda dikkat edilmesi gereken yiyecekler arasındadır.

Antibiyotikler, bağırsaklardaki sorunlar, mantar enfeksiyonları da kötü kokulara sebep olur. Dengeli beslenmeye dikkat ediyor ve vücudunuza iyi bakıyorsanız, buna rağmen kötü kokulardan şikayetçiyseniz, bir doktora başvurmak için geç kalmayın.

.ALINTIDIR.