sinüzit

balon sinoplasti’



Sinüzit Ağrılarına Son




Bahçelievler Medicana Hastanesi’nde uygulanan, ‘balon sinoplasti’ yöntemi ile dayanılmaz baş ağrılarına neden olan sinüzitten kısa sürede kurtulmak ve aynı gün içerisinde taburcu olmak mümkün hale geldi.

Tıpta, sinüs boşlukları mukozaların iltihaplanması sonucu ortaya çıkan sinüzitten kısa sürede bıçaksız şekilde kurtulmanın yolu, yeni geliştirilen bir cihaz sayesinde açıldı. “Balon Sinoplasti” yöntemi adı verilen yeni sistem, tıkalı koroner damarların balon ile genişletilmesi mantığının, sinüs kanallarına uygulanması şeklinde çalışıyor.
Geliştirilen sistemin uygulamasını başarıyla gerçekleştiren Bahçelievler Medicana Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Volkan Kahya, sinüzit ameliyatının kesi olmaksızın, sinüslere gönderilen baloncuklar sayesinde genişleterek açıldığını belirterek, “Eskiden sinüzit ameliyatları kesi yöntemiyle yapılıyordu.
Hastalar ameliyatta ve sonrasında acı çekiyor ve kanamaları oluyordu. Yöntem ile hastanın kapalı olan sinüslerine gönderilen balonlar genişletilerek sinüs yolu açılıyor. Hem çok kısa sürede, hem kanamasız şekilde sinüzit ameliyatı gerçekleştirilmiş oluyor. Bu sistemle eskiden ameliyattan sonra uygulanan tamponlar da tarihe karışmış oldu. Kendiliğinden yok olan tamponlar yerleştiriliyor ve hastamız ameliyatın hemen ardından taburcu edilebiliyor.” diye konuştu.
Her hastaya ayrı bir cihaz kullanıldığını ve cihazların kullanımının bir kereye mahsus olduğunu ifade eden Kahya, “Böylelikle, daha steril bir ameliyat gerçekleştirilmiş oluyor” dedi.
Bir kaç saat önce aynı yöntem ile sinüzit ameliyatı olan Hakan Sulta ise, “Buraya gelirken, ameliyat olacağımı ve haftalarca kanamamın olacağını düşünüyordum ama daha bu sabah çok kısa sürede ameliyatımı oldum ve şuan ayaktayım ve taburcu edildim. Hiç bir kanamam da olmadı” dedi.
Kabus sona eriyor !
Özellikle kış aylarından sonra atlatıla gribal enfeksiyonun arından ortaya çıkan sinüzit, toplumun büyük kesimini etkileyerek yaşam kalitesini düşüren bir hastalık olarak biliniyor. Sinüslerin dolması sonucu, burun tıkanıklığı, genizden ve burundan iltihaplı akıntı, baş ağrısı, yüz bölgesinde ağrı, koku alma bozukluğu ve öksürük gibi bir çok rahatsızlığı beraberinde getiriyor. Bahçelievler Medicana Hastanesi’nde uygulamaya konulan ve hastaların tamamında başarıya ulaşan “balon sinoplasti” yöntemi sayesinde kapalı sinüslere suyla şişirilen baloncuklar gönderilerek, kapalı sinüs yolu açılabiliyor. Çok kısa süren ameliyatta bıçak ve kesi olmaksızın hasta bir kaç saat içerisinde taburcu oluyor. Ayrıca geliştirilen yöntem, ameliyat sonrası kanamaları da ortadan kaldırıyor. Bıçak kullanılmadığı için, hastalar ameliyattan çıktıktan sonra kanamalara maruz kalmıyor.
Kaynak: İHA