Sigara Bırakma Aşamasında Bedende Olan Değişiklikler

Sigarayı Bırakma Aşamasındaki Değişimler

Sigarayı bırakma aslında düşündüğünüz kadar zor değil. Sigara tiryakileri genellikle sigarasız bir yaşamı düşünemiyor. Ancak, sigarayı bırakmanın mümkün olduğunu ve sigarayı bırakarak yaşadığınız birçok sorundan kurtulabileceğinizi bilmelisiniz. Daha önceden birkaç kez sigarayı bırakmayı deneyip başarılı olamadıysanız, inancınızı yitirmeyin. En azından daha önceki denemeleriniz sizin önemli bir deneyim kazanmanızı sağlamıştır.

Sigarayı bırakma konusunda kararlı ve mücadeleci bir ruh haline sahip olmanız gerekmektedir. Böylelikle sigarayı bırakmanın neden olacağı psikolojik ve fiziksel sonuçlarının üstesinden gelebilirsiniz. Sigarayı bıraktıktan sonra sizin sigarayı düşünmenize neden olacak materyallerden ve ortamlardan uzak durmalısınız. Bu durumlar sizin sigarayı bırakma mücadelenizi dahada kolay hale getirecektir.



Sigarayı Bırakma Neler Kazandırır?

Sigarayı bırakarak sizi rahatsız eden birçok problemden kurtulabilirsiniz. Tabii ki uzun süre sigara kullanımının ortaya çıkardığı risklerden bir anda kurtulmak mümkün değildir. Ancak, olumlu etkileri ilk 20 dakikadan sonra hissedebilirsiniz. Sigarayı bırakmanın vücudunuzdaki ortaya çıkaracağı etkiler alttaki gibidir;
Sigarayı bıraktıktan 20 dakika sonra tansiyon normale döner.
Sigara kullanımına son vermek 8 saat sonra karbon monoksit seviyesinin normale düşmesine neden olur.
Sigarayı bırakanlarda ilk 24 saatten sonra kalp krizi riski azalır.
Sigarayı bırakan kişilerin 48 saat sonra tat ve koku alma duyusu gelişir.
Sigara içmeyi bıraktıktan 72 saat sonra solunum yolları gevşer. Böylelikle nefes almak kolaylaşırken, vücut enerjisi artar.
Sigarayı bırakan kişilerde 3 ay sonra kan dolaşımı düzelir ve yürümek kolaylaşır.
Sigarayı bıraktıktan 9 ay sonra öksürük ve nefes darlığı düzelerek akciğerin işlevi %5-10 seviyesinde artış gösterir.
Sigara içmeyi bıraktıktan 5 yıl sonra kalp krizi yaşama riski sigara içen kişilerle kıyaslandığında yarısına iner.
Sigara kullanımına son verdikten 10 yıl sonra akciğer kanseri riski sigara içen kişilere göre yarıya düşer. Ayrıca, kalp krizi riski daha önce hiç sigara içmeyen kişilerle eşit seviyeye gelir.

Yukarıda paylaştığımız bilgilerde görülüyor ki, sigarayı bırakan bir kişinin vücudunda sağlık açısından önemli değişiklikler yaşanıyor. Sigarayı bıraktıktan sonra vücudunuzdaki değişim evreleri gerçekleşirken sabırlı ve kararlı olmalısınız.

İnsanların gündelik yaşamda sürekli olarak sigara içtiğini görüyorum. Biliyorum çoğunluğu sigarayı bırakmakistiyor. Ancak bunun için neler yapmaları gerektiğini bilmiyorlar. Bende sizlere elimden geldiği kadar sigarayı bırakmanın fiziksel ve psikolojik etkilerini aktarmaya çalışacağım. Herkese bol huzurlu, sağlıklı bir yaşam diliyorum. https://www.sigarayibirakmaktr.com


.alıntıdır.