Sağlıklı Spor Yapmak İçin Tavsiyeler

Sağlıklı spor nasıl yapılır?
Artık spor salonuna kayıt oldunuz fakat bir türlü spor salonuna gidesiniz gelmiyor , özellikle kış aylarında evde tv başında yada sevdiğiniz başka bir şeyle vakit geçirmek varken neden spora gidip kendinizi yorasınız ki! Yada farklı bitmeyen bahanelerle bir türlü kayıt olduğunuz spor salonuna gitmiyorsunuz.

Bu şekilde düşündüğünüz takdirde spor salonunda ödediğiniz yüklü miktar paraları ödemekten başka ileriye gidemezsiniz. İşte buna son vermek için size bir kaç öneri…

- Mantıklı ve gerçekçi olun
Gerçekçi olun ve acele etmeyin, spor salonuna belli bir amaç olmadan gidiyorsanız sonuç almanız çok zor. Hele formunuzu çok kısa zamanda değiştireceğinize inanmayı bırakın. Bunun için en az 3-4 ay süre gerekeceğini unutmayın. Bu gerçeği kabullenip ve sabırlı olduğunuz takdirde başarıyı zamanla tadacaksınız.

- Kendinizi çok zorlamayın ve Spor Seviyenizi belirleyin.
Vücudunuza ne kadar bakarsanız , o da size o kadar bakar. İlk başlarda vucüt ham olacağı için kasları kademe kadame alıştırarak hazır hale getirebilirsiniz. Zorlandığınız yerde bırakmayı bilin.Ayrıca spora yeni başladığınız zaman ağır bir spor programı yerine , hafif egzersizlerle ve bunu giderek çoğaltarak istediğiniz programı yakalayabilirsiniz.

- Sürekli Aynı Egzersizleri tekrarlamayın
Devamlı aynı egzersizleri yapmaktan kaçının, kendinizi değişik spor & spor aletlerine yönlendirin, böylelikle çok sıkılmamış olursunuz.

- Konsantre olun
Spor salonuna giderken tüm sorunlarınızı, işinizi vs. her şeyi unutun. Çünkü spor yapraken konsantre eksikliği, yaptığınız antremandan verim alamamanızı sağlar.



- Hazırlıklı olun
Spor çantanızı her daim elinizin altında bulundurun.Mümkünse sabah evden çıkarken çantanızı aracınıza atın.Böylelikle iş çıkışında eve gidip çanta hazırlama derdiniz olmaz. Biliyosunuz işten eve gidince tekrar dışarı çıkmamak için kendi kendimize bahane üretmeye dünden razıyız.

- Bazen mola vermek iyidir.
Her gün aşırı spor yapmakta kaslara ve vücuda zarar verir. Zaten vücut yorgunluğundan da bunu hissetmeniz hiçte zor değil. Bunun için 1 gün spor 1 gün mola , yada 2gün spor 1 gün spor gibi kendi vücuduna göre bu dinlenmeyi ayarlayabilirsiniz.

- Arkadaşlar her zaman eğlencelidir.
Her yerde olduğu gibi spor salonunda da arkadaşın eşlik etmesi çok eğlencelidir. Böylelikle hem zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız, hem de spor programınızdan kaytarmayıp birbirinizi spora teşvik etmiş olursunuz.

- Kilo & Vücut ölçülerini not edin.
Haftalık olarak kilo ve vücut ölçülerinizi not edin. Böylelikle forma girdiğinizi gördükçe dahada motive olacaksınız. Ve spora daha çok bağlı olacaksınız.

- Müzik Motive edicidir
Spor yaparken müzik dinlemek hem bizi rahatlatır , hemde daha motive bir şekilde spor yapmamızı sağlar.

- Kendinize hedef belirleyin
Hangimizin gardrobunda ufak gelen bir kıyafet yoktur ki ? İşte size en güzel örnek.
Spor yaparak kilo verdikten sonra ,üstümze gelmeyen bir kıyafeti tekrar giyebilmek ne kadar haz verici değil mi?

https://www.saglikveyasam.org/saglik...in-tavsiyeler/