Sağlıklı Kilo Vermenin ve Sağlıklı Kiloya Ulaşmanın Püf Noktası

Sağlıklı olmak, hem fiziksel hem bedensel hem de ruhsal bütünlük ile alakalıdır. Her bir bireyin yaşamını sağlıklı sürdürebilmesi için kendisi için ideal olan kiloda olması ve bunu koruması önemlidir. Bu makalemde sizlere sağlıklı kilo vermek ve sağlıklı kiloya ulaşmak için dikkat etmeniz gereken birkaç küçük püf noktasını paylaşacağım.

1-) Sağlıklı kiloya ulaşmak için öncelikli olarak piyasada tavsiye edilen ve büyük ihtimalle de bedensel özelliklerinizle uyumsuz olacak diyetlerden uzak durun. Size kısa vadede üstün başarı vaat eden pek çok diyet, kaybettiklerinizi aynı hızla size geri kazandıracaktır. İdeal bir kiloya ulaşmak için yola çıktığınızda şu gerçeği asla unutmamalısınız: Vermeye çalıştığınız kiloları birkaç günde almadınız. Bu kilolar bir anda sizin bir parçanız olarak hayatınıza girmedi. Öyle ise verme aşamasında da hızlı çözümler aramak yerine kalıcı çözümler bulmayı tercih etmeli, sabır ile hareket etmeli ve sağlıklı kilonuza ulaşmak için zamana ihtiyacınız olduğunu bilmelisiniz.

2-) Sağlıklı kilo vermek için yavaş ve küçük porsiyonlarda yemek yemek; doyana kadar değil yeteri kadar beslenmek ve beslenme için de sağlıklı besinler seçmeye dikkat etmek gereklidir. Sağlıklı beslenmek için mümkün olduğu kadar tarla ürünleri, çiftlik ürünleri ve yöresel ürünler tercih edilmelidir.

3-) Sağlıklı kilo vermek, sağlıklı kiloya ulaşmak için yapılması gereken en önemli şey hiç şüphe yok ki egzersizdir. Tek başına diyet yapmak ya da sağlıklı beslenmek yeterli değildir. Hareketsiz bir yaşam sürüyor ve egzersiz yapmıyorsanız kilo veremezsiniz. Egzersiz yapmak demek mutlaka bir spor salonuna giderek spor yapmak anlamına gelmez. Ağır bedeller ödemeden de hareketi hayatınıza dahil edebilirsiniz. Örneğin, asansör yerine merdiven tercih etmek, her fırsatta yürüyüş yapmak, özellikle yemeklerden sonra hareketsiz kalmamaya dikkat etmek ve buna benzer daha pek çok hayatın içinden detay ile kendi egzersiz programınızı oluşturabilirsiniz.

4-) Kilo vermek isteyenlerin en büyük düşmanlarından biridir Televizyon. Televizyon karşısında zaman geçirmek bireyin hem daha hareketsiz olmasına hem de tehlikeli besinleri hayatına dahil etmesine sebebiyet verir.

5-) 3 beyaz tehlikenin en kilo severidir şeker. Eğer sağlıklı kilo vermek istiyorsanız şekeri hayatınızdan çıkarmalısınız. Peki, şeker sadece şeker olarak mı vardır kişinin hayatında? Elbette ki hayır! Şekerli içecekler, meyve suları, kola, gazoz ve daha pek çok içecekte şeker vardır. Bu içeceklerin tüketilmesini azaltmak hatta hiç tüketmemek kilo verilmesini kolaylaştıracaktır.

6-) Bir şeyi yemeden evvel iki kere düşünün. Bakalım gerçekten aç mısınız yoksa sevdiğiniz besinleri aç olmasanız da tüketmek arzusunda mısınız? İkinci sormanız gereken soru da seçtiğiniz besinin alternatiflerinin olup olmadığı? Bu alternatif arayışında esas kural elbette seçeneklerin sağlıklı olmasıdır.


.alıntıdır.