Samsun Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz, "Özellikle Çin'den ve Uzak Doğu'dan gelen boyalar çok ciddi anlamda cilt kanserine neden olabilecek maddeler içeriyor' dedi. Kiraz, "Evde saçını boyalarla boyayıp cildinde alerjik sıkıntı yaşayan birçok bayanımız var. Ciddi sonuçlar doğurup doktorluk olanlar var" diye de uyardı.

Samsun Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz, bazı saç boyaları ve cilt malzemeleri konusunda kadınlara uyarılarda bulundu. Ucuza satılan malzemelerin ciltte ciddi anlamlarda sağlık sorunlarının yaşatabileceğini belirten Başkan Savaş Kiraz, 'Evde saçını boyalarla boyayıp cildinde alerjik sıkıntı yaşayan birçok bayanımız var. Ciddi sonuçlar doğurup doktorluk olanlar var. Kuaförlük ve güzellik sektöründe çalışan arkadaşlarımız sağlık çalışanı olmasa bile sağlık sektöründe çalışanı arkadaşlarımız gibi hizmet vermektedir. Çünkü ten ve ciltle temas eden aletler ve ürünler kullanmaktadır. Yapılan boyalar saçları yakabilir, dökebilir ve ya ciddi anlamda cilt hasarlarına neden olabilir. Biz kesinlikle ve kesinlikle kadınlarımızın bazı yerlerden aldığı boya ve ya cilt bakımı gibi ucuz olan malzemeleri kullanmamalarını istiyoruz. Bu iş, kerpetenle diş çekmek gibi bir şeydir. Ucuza alınıyor olabilir ama ciddi sıkıntılar yaşanabilir' şeklinde konuştu.

Saç ve cilt bakımının kadınların en büyük aksesuarı olduğunu belirten Başkan Kiraz, kadınların bilinçli omlarını istedi. Başkan Kiraz, 'Kuaförlerdeki arkadaşlarımız makul ücretlerle saçlarını boyatabilirler. Hem evde saç boyarken sıkıntı çekmezler hem de oturdukları yerden çaylarını yudumlarken saçlarını kaliteli ve bilinçli olarak boyatabilirler. Ama ne yazık ki bayanlarımız reklamlara çok aldanıyorlar. Özellikle Çin'den ve Uzak Doğu'dan gelen boyalar çok ciddi anlamda cilt kanserine neden olabilecek maddeler içeriyor. Bazı kişi ve ya kişiler ucuz yollu iş yapmak için bu tip boyaları merdiven altı dediğimiz tabirle imalat yapıyor. Biz tavsiye etmiyoruz. Saç ve cilt kadının en büyük aksesuarıdır. Kadınlarımız lütfen bu konuda bilinçli olsun' diye konuştu.

İHA