''Mavi Bisiklet-Kanserde Erken Tanı İçin Yol Açık'' bisiklet turunun 6. etabı, Trakya'da yapılacak.

Kanserde erken teşhisin önemi konusunda toplumsal bilinci artırmayı hedefleyen Türkiye Bisiklet Federasyonu ve ilaç firması Roche, 'Meme Kanseri Farkındalık ve Bilinçlendirme Ayı' olan Ekim'de, ''Mavi Bisiklet-Kanserde Erken Tanı için Yol Açık'' kampanyasını altıncı kez düzenliyorlar.

22-23 Ekim tarihlerinde bu kez Trakyalılar ile buluşmaya hazırlanan Mavi Bisiklet kapsamında, Edirne ve Tekirdağ'da halka açık ücretsiz seminerlere katılan uzman doktorlar, vatandaşların sorularını yanıtlayacak ve broşürlerle bilgilendirme yapılacak.

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığınca desteklenen kampanya, Daire Başkan Yardımcısı Nejat Özgül, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, (A) Milli Bisiklet Takımı sporcuları ve Roche proje ekibinin katılımı ile gerçekleştirilecek.


Etkinlikte geçtiğimiz senelerde erken tanıya dikkat çekmek için pedal çeviren (A) Milli Bisiklet Takımı sporcuları, Edirne-Tekirdağ arasında pedal çevirmek için mavi bisikletleriyle hazır olacak. Roche, bisikletlerine binerek kampanyaya destek verecek her vatandaş adına, Türkiye'deki derneklerin bir araya gelerek oluşturduğu ''Kansere Karşı El ele Platformu''na bağışta bulunacak.

Mavi Bisiklet kampanyası, geçtiğimiz 5 yıl içinde ziyaret ettiği 33 il de yoğun ilgi görmüştü.
ntv