Devletin kalbinin attığı şehir bir baştan bir başa tam 561 kamerayla donatılacak

Ankara, devletin izlemesine alındı. Devlet 2009-2010 yılı için toplam 35 milyon liralık MOBESE yatırımının önemli bir bölümünü başkentine ayırıyor. Başkent Ankara'da pek çok noktaya 561 kamera yerleştirilecek.

YAKIN FOTOĞRAF ÇEKİLİYOR

Bu kameralar kendi etrafında 90 derece dönebiliyor. Kameralar kişi veya maddeye optik zum yapabildiği gibi istenirse zumlama yapılan kişinin, aracın veya nesnenin fotoğrafını da çekebiliyor. Ankara'da belirlenen noktalara monte edilen kameralar özelliklerine göre güvenlik kamerası, hız ihlali kamerası ve plaka tanıma kamerası olarak üçe ayrılıyor.

HİTİT HEYKELİNDE BİLE KAMERA

MOBESE kameralarından Sincan İlçesi'ne 57, Yenimahalle İlçesi'ne 91, Keçiören İlçesi'ne 46, Ulus ve çevresindeki kamu binalarının bulunduğu sokaklara 146, Cebeci'ye 15, Dikmen'e 24, caddeleri trafiğe kapatılıp kapatılmaması referandum konusu olan Bahçeli'ye 43, Çankaya İlçesi'ndeki değişik semt ve mahallelere 151 tane yerleştirilecek.

Genelkurmay Kavşağı'nda 5 ayrı kamera olacak. Sağlık Bakanlığı önüne, Hacı Bayram Veli Camii, Gülbaba Türbesi, Abdi İpekçi, Güvenpark, Gençlik Parkı'na hatta Sıhhıye'deki Hitit heykeline bile kamera yerleştirilecek.

Ufuk TÜRKYILMAZ / ANKARA

Akşam