Ramazan'dan sonra beslenmeye dikkat


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Ramazan'dan sonra beslenmeye dikkat

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Ramazan'dan sonra beslenmeye dikkat





    Özel Yozgat Şifa Hastanesi Diyetisyeni Tuğba Yüksel, Ramazan'da beslenme alışkanlıklarının değiştiğine dikkat çekerek, bu ayı oruçlu geçirenleri, bayramda ve sonrasında daha dikkatli beslenmeleri konusunda uyardı.

    Diyetisyen Tuğba Yüksel, Ramazan ayı nedeniyle insanların yeme alışkanlıklarını kontrol altında tuttuklarını belirterek, "Ramazan ayı boyunca oruç tutulduğundan günlük öğün sayısında azalma olur ve genel olarak beslenme alışkanlıklarında çeşitli değişiklikler meydana gelir. Bayramda ise yeme özgürlüğüne kavuşmuş olduklarını düşünen bireyler normalden fazla besin tüketimine meyilli olurlar. O yüzden beslenmemize dikkat etmeliyiz." dedi.

    Bayramlarda ikram edilen tatlıların tüketiminde daha dikkatli olunmasını isteyen Yüksel, "Bayram ziyaretleri nedeniyle tatlı ve çeşitli ikramların tüketimi artar. Bu ikramlar miktarlarına dikkat edilerek tüketilmeli. İkram edilen her şeyi bitirmek yerine tadına bakmanız sizi de ev sahiplerini de mutlu edecektir." diye konuştu.

    Özellikle bayramlarda mide yanmaları ve bağırsak problemlerinin arttığına dikkat çeken Yüksel, bunun nedenin çok miktarda çikolata ve tatlı tüketimi olduğunu vurguladı.

    Bayramların kalp ve şeker hastalığı olan kişiler için riskli olduğuna ve bu tür rahatsızlığı olanların beslenmelerine özen göstermeleri gerektiğine işaret eden Yüksel, "İçerdikleri yoğun şeker ile vücudun boş bir enerji almasına neden olacağı için vücut ağırlığı ile ilgili problemleri olan kişilerde yine tüketimlerine dikkat etmelidirler. Çikolata ve tatlı tüketimi çocuklarda aşırı tüketim nedeniyle ishal ve kusmaya neden olabileceği için çocukların bu yiyecekleri tüketmelerine sınırlama getirilmelidir." şeklinde konuştu.

    Bir ay boyunca oruç tutmaya alışmış vücudun aşırı yemeklerle yorulmaması gerektiğini anlatan Yüksel, "Gün içerisinde yine az ve sık yeme alışkanlığının devam ettirilmesi gerekir. Oruç tutmaya alışmış vücudun bir anda fazla yemek ile doldurulmaması gerekmektedir. Aşırı yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan, sindirimi zor olan besinlerden biraz uzak kalmak sağlıklı bir bayram geçirebilmek için iyi olacaktır. Şeker, kalp, yüksek tansiyon hastaları ve diğer birçok kronik hastalığı olan kişilerin bayramda da beslenme programlarına dikkat etmesi ve bayramı kaçamak için bir fırsat olarak değerlendirmemeleri gerekir. Özellikle 0- 12 yaş grubu bebek ve çocukların, büyüme ve gelişime katkısı olmayan, boş kalori kaynağı şeker ve şekerli ürünlerden uzak tutulmaları, tüketimlerine bir miktarda olsa kısıtlama getirilmesi bayram günlerini daha güzel ve sağlıklı geçirmenizi sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

    Ramazan Bayramı'nı sağlıklı geçirebilmek için vatandaşların yeme alışkanlıklarına biraz daha fazla dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan Diyetisyen Yüksel, şu uyarılarda bulundu: "En önemli öğün olan kahvaltı kesinlikle atlanmamalı. Su tüketimine dikkat edilmeli ve günlük 1,5- 2 litre su tüketmeye çalışılmalı. Ziyaretlerdeki çay ve kahve ikramlarına dikkat edilmeli. Günlük içeceğiniz çay miktarı 3- 4 bardağı, kahve ise 2 fincanı geçmemeli. Mümkünse bitkisel çaylar tercih edilmeli. Şerbetli ve hamurlu tatlı yerine sütlü tatlılar tercih edilmeli. Bayram için hazırlanan çok çeşitli ikramlar karıştırılmadan az az tüketilmeli. Yine fiziksel aktivitenin önemi unutulmadan hareket edilmeli."

    Cihan Haber Ajansı

  • #2
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    teşekkürler canım

  • #3
    TÜLÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Aralık.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    2,182
    @TÜLÜL







    teşekkürler hocam

  • #4
    Emel Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mart.2009
    Nereden
    Eskişehir
    Mesajlar
    13,302
    @Emel Hoca







    GELSİN BAKLAVALAR, GİTSİN BÖREKLER...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 40 yaşından sonra görülen kitlelere dikkat
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum SAĞLIK
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 03.Ekim.2011, 16:07
    2. Ramazan'da kilo almamak için dikkat edin
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum SAĞLIK
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 15.Ağustos.2011, 13:29
    3. Ramazan'da uyku düzenine dikkat
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum SAĞLIK
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 04.Ağustos.2011, 23:31
    4. Sıcaklarda Su Kaybı ve Beslenmeye Dikkat
      Konu Sahibi okyanus75 Forum SAĞLIK
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 25.Temmuz.2011, 22:09
    5. Okul öncesi beslenmeye dikkat
      Konu Sahibi candyfull Forum AİLE KATILIM ÇALIŞMALARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 12.Haziran.2010, 00:29

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş