Psikolojik Rahatlama İçin Sanatla İlgilenin

Psikolojinize Kültürel Yatırım Yapın

Her rahatsızlığımızın, hastalığımızın doğal sonucu olarak vücudumuz ve ruhumuz zarar görür. Fiziksel hasarlara yol açan hastalıklarımız ne kadar ilgi ve tedavi gerektiriyorsa ruhsal hasara yol açan psikolojik hastalıklarımızda aynı özeni ve tedaviyi gerektirir.

Tedavi olmak istememizin sebebi tabi ki iyileşmek, kendimizi iyi hissetmek, fiziken ve ruhen sağlıklı olmaktır. Kendimizi iyi hissetmek için illa doktor yardımını beklemeye gerek yok. Hayat bizim hayatımız olduğu için en başta biz kendimiz kendi sağlığımız için bir şeyler yapmaya başlamalıyız.

Psikolojik hastalıklarımız ve bunun dışında kalan diğer rahatsızlıkları gidermek için çeşitli yollar mevcut. Bu yollardan biri sanatla ilgilenmek. Kültürel faaliyetlerde bulunmak ve/veya sanatla ilgilenmek ruhu, beyni çok önemli ölçüde dinlendirmektedir. Müzik ve sinema psikolojik rahatlamaya bire birdir. Bildiğiniz üzere "Müzik ruhun gıdasıdır" diye bir sözün varlığı tesadüfü değildir.

Tabi önemli olan müziğin ve sinemanın bize hitap eden bir türüyle ilgilenmektir. Neticede hoşumuza gitmeyecek bir müziği dinlemek veya bir filmi izlemek bizi rahatlatmayacak tam aksine sıkılmamıza ve bunun sonucu olarak da gerilmemize sebep olacaktır.



Her insanın zevki başkadır. O nedenle ben size hangi türün ruhunuza iyi geleceğini söyleyemem veya her hangi bir tavsiyede bulunamam. Ben kendi adıma konuşacak olursam en sevdiğim müzik türü daha farklı bir tür olmasına rağmen beyni dinlendirme ve rahatlatma açısından klasik müzikten çok keyif alıyorum, beni oldukça sakinleştiriyor. Sinema film türü olarak da bilim kurgu türünü çok sevmeme rağmen moral kazanma açısından romantik komedi türünü çok seviyorum.

Sadece müzik ve sinema ile sınırlı tutmayabilirsiniz. Oldukça çeşitli ve önemli kültür-sanat dalı bulunmaktadır. Bunlardan hoşunuza giden birini seçip hem ruhunuzu dinlendirebilir hem de kültürel birikiminize katkıda bulunabilirsiniz. Deneyin, mutlaka fayda görürsünüz.

.alıntıdır.