Op. Dr. Leyla Mollamahmutoğlu, hastanelerinde her anne adayına sultan muamelesi yaptıklarını söyledi.


ANNELERE SULTAN GİBİ MUAMELE

Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Leyla Mollamahmutoğlu, hastanelerinde her anne adayına sultan muamelesi yaptıklarını söyledi. Anne adaylarının sağlığı herşeyden önemli olduğunu söyleyen Mollamahmutoğlu, bu kapsamda anne adayının gebelik izleminin yanında diş tedavisinden, beslenmesine kadar ilgilendiklerini ifade etti.

HER GEBEYE AYRI DİYET

Mollamahmutoğlu, hastanelerinde bir önemli uygulamanın ise gebelerin psikolog eşliğinde doğumhaneye girdiklerini açıkladı.

Mollamahmutoğlu, bu uygulamalar sayesinde anne ve bebek ölümlerinin azalmasında önemli bir mesafe alındığını, aynı zamanda bu yaklaşımın normal doğum sayılarını da olumlu etkilediğini söyledi.

Yeni Şafak'a anne adaylarının hamilelik sürecine ve ne tür hizmetler verdiklerine dair açıklamalarda bulunan Başhekim Mollamahmutoğlu, hamilelik döneminde diş tedavisi ve beslenmenin önemine dikkat çekti. "Çiftler gebelik planlaması yapıyorsa öncelikle diş tedavisini yaptırmalıdırlar" diyen Mollamahmutoğlu, her gebe için ayrı bir diyet programı hazırladıklarını söyledi.

Gebelik döneminde anne psikolojisinin çok önemli olduğunu belirten Başhekim Mollamahmutoğlu, hastanelerinde 24 saat boyunca anne adaylarına psikolojik destek verdiklerini kaydetti. Mollamahmutoğlu, Türkiye'de ilk ve tek olarak doğum salonunda psikolojik destek için psikologların devreye girdiğini dile getirdi

Yenişafak