Domuz gribinden korunmak isteyenler pazarlara akın ediyor...

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde yetiştirilip pazara çıkarılan pırasa, lahana, turp ve kereviz gibi kışlık sebzelerin, fiyatlarının bu yıl yüksek olmasına rağmen aşırı derecede talep gördüğü belirtildi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl sebze ve meyve satışlarının arttığını, özellikle kış mevsiminde üretilen pırasa, lahana gibi ürünlerin pazarda yok sattığını belirterek, bunda, uzmanların, domuz gribine ve diğer kış hastalıklarına karşı sebze ve meyve tüketilmesi yönündeki uyarılarının etkili olduğunu bildirdi. Başkan Okur, şunları kaydetti:

''Bu yıl sebze ve meyve satışları arttı. Özellikle şu mevsimde üretilen pırasa ve lahana gibi ürünler, pazarlarda yok satıyor. Bu da vatandaşların hastalıklardan korunmak için bu ürünlere yönelmesinden kaynaklanıyor. Uzmanlar da sürekli uyarılarda bulunuyor ve domuz gribi ve diğer hastalıklara karşı bol bol kış sebze ve meyvesi tüketilmesini öneriyor. Ürünlerin bu kadar talep görmesini buna bağlıyoruz.''

AA