Pekmezin Faydaları, Pekmez Yemenin Sağlık İçin Önemi

Pekmez, içeriğindeki vitamin ve mineralleri ile besin değeri yüksek, son derece şifalı ve yararlı bir tatlıdır. Bu makalemde üzüm, keçiboynuzu ve duttan elde edilen türleri ile pekmezin faydalarını bulacaksınız.

Pekmez tatlı bir besin maddesi olmasından dolayı yüksek kalori içereceği endişesi ile nadir tüketilir. Oysa saf şekere oranla pekmez daha az kalorili bir tatlıdır. Ayrıca saf şeker vitamin ve mineraller ihtiva etmezken pekmez mineral ve vitaminlerce zengin içerikli bir besin maddesidir.

Peki, pekmezin içinde hangi vitamin ve mineraller bulunur?
Kalsiyum: Pekmez kalsiyum yönünden zengindir. Özellikle süt ve süt ürünlerine karşı hassasiyeti olan kişiler kalsiyum ihtiyaçlarını pekmez ile giderebilirler.

Demir: Pekmez bol miktarda demir içerir ki demir son dönemlerde en çok eksikliğinden dem vurulan mineral. Pek çok kişi demir eksikliğini gidermek için haplar yerine her gün bir-iki kaşık pekmez tüketmeyi alışkanlık edinseydi eğer böylesi bir sorun ile karşılaşmak tarih olurdu…



Pekmez; kalsiyum ve demirin yanı sıra fosfor, potasyum, sodyum, bakır ve magnezyum mineralleri de içerir. Potasyum ve sodyum içeriğinden dolayı pekmez özellikle tansiyon sorunu yaşayanlar için de ideal bir gıdadır.

Pekmez B1 ve B2 vitamini açısından zengindir.

İçeriğine genel olarak bakıldığında merkezi sinir sistemi de dahil olmak üzere kemik, beyin, kalp, damar üzerindeki faydaları saymakla bitmeyen pekmezi günlük beslenme programınızı dahil etmeli ve 7’den 70’e tüketmeli.


.alıntıdır.