oructa elleri kolları ayakları şişenler varmı


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

oructa elleri kolları ayakları şişenler varmı

  • #1
    elif.sahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Ocak.2010
    Mesajlar
    1,918
    @elif.sahin



    oructa elleri kolları ayakları şişenler varmı





    arkadaslar oruc tutuyorum ve sahurda çok buyuk hazımsızlık cekiyorum çokaz yememe ragmen karnım sisiyo hazmedene kadar uyuyamıyorum
    sabah kalkıncada ellerimin ayaklarımın şiştiğini göruyorum
    sizce normalmi bi doktora görunmelimiyim
    sizinde elleriniz şişiyormu acaba
    cevaplarsanız çoksevinicem

  • #2
    Y@s£m!n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Haziran.2012
    Nereden
    Afyonkarahisar
    Mesajlar
    9
    @Y@s£m!n







    ya acil çocuk şarkılrına ihtyacım var yardımcı olurmsnuz

  • #3
    Emel Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05.Mart.2009
    Nereden
    Eskişehir
    Mesajlar
    13,302
    @Emel Hoca







    Alıntı elif.sahin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar oruc tutuyorum ve sahurda çok buyuk hazımsızlık cekiyorum çokaz yememe ragmen karnım sisiyo hazmedene kadar uyuyamıyorum
    sabah kalkıncada ellerimin ayaklarımın şiştiğini göruyorum
    sizce normalmi bi doktora görunmelimiyim
    sizinde elleriniz şişiyormu acaba
    cevaplarsanız çoksevinicem
    Sevgili elif.sahin; Öncelikle tüm ibadetlerini Allah kabul etsin.

    Elbette bir doktora görünmende fayda olacaktır.

    Sana bazı el ve ayak şişmesi sebeplerin yazarsam belki kendini değerlendirmen açısından faydalı olacaktır. Bazen benim de şişer.

    1. Sıcaktan el ve ayakların şişiyor olabilir.

    2. Yediğin yiyeceklere ve içeceklere bağlı olarak el ve ayaklar şişer. (maden suyu tüketimi, turşular, tuzlular, fazla et tüketimi gibi sodyum alımının fazla oluşu)

    3. Kolların ve ayakların hep aşağıya doğru sarkıtılması, hareketsizlik...

    4. Ödemin belirtileri göz kapaklarında, el, ayak ve ayak bileklerinde şişme olmasıdır. Ödem ile birlikte kilo artışı da tipik bir bulgudur. Bu nedenle ödem birçok kişinin diyet sürecinde diyeti bırakmasına dahi neden olmuştur.

    Aşağıdaki makaleyi de senin için internetten buldum. Şifalar dilerim.

    Ödem sadece el, ayak veya ayak bileği gibi bölgelerde olmamaktadır. Kalp, akciğer, böbrek, karaciğer, beyin ve hatta bağırsaklarımızda da oluşabilir.

    Kadınlarda adet dönemi öncesinde ve sırasında da sık sık ödeme rastlanılır. Bu süreçte 2 kiloya kadar varan kilo artışları olabilmektedir.

    Ödem hangi hastalıkların habercisidir?
    Böbrek, kalp, damar ve karaciğer hastalıkları, hormonal bozukluklar ile çeşitli alerjiler vücutta ödem oluşmasına sebep olabilmektedir. (Bu nedenle bir doktora gitmen ve tetkik yaptırman yerinde olacaktır.)


    Bunların yanı sıra kişide ödeme neden olduğu düşünülen ciddi bir hastalık yoksa o zaman fazla kilolar, aşırı tuz tüketimi, az su alımı, yorgunluk, uzun süre ayakta durmak, fazla karbonhidratlı beslenmek, ortamın aşırı sıcaklığı ve kadınlarda adet öncesi dönemde veya gebelik döneminde olunması da ödeme neden olabilecek faktörler olarak düşünülmelidir.

    Öte yandan ödemin olduğu bölgede lenf akımı üzerinde tıkayıcı bir kitlenin varlığı, enfeksiyon veya damar tıkanıklığının olması ödeme yol açabilir. Aşırı varisler, kalp yetersizliği, lenfatik tıkanıklık, sürekli oturma ve hareketsizlik de ödem oluşmasına sebep olabilir. Yüzde, gözde, oluşan ödemlerin en sık nedeni alerjik reaksiyonlar veya kanda protein düşüklüğü olabilmektedir. Karın zarı ve akciğer zarında oluşan ödem ise kalp, karaciğer gibi organ yetmezliklerinde ve ayrıca bazı kanser türlerinin yayılması sırasında da olabilir.

    Ödemin süresi ve yaygınlığı da yine başka hastalıkların olup olmadığı ile önem taşımaktadır.



    Ödeme neden olan ilaçlar var mıdır?

    Çeşitli hastalıklar sebebiyle kullanılması gereken bazı ilaçlar da ödem sorununa sebep olabilirler. Bu nedenle bu tür ilaçların kullanımında özellikle tuz tüketimine dikkat edilmelidir. Bazı hormon, tansiyon ve romatizma ilaçları ile kortizon ödeme neden olabilmektedir.

    Ödem oluşmasını tetikleyen yiyecekler nelerdir?

    Vücutta şişmeye neden olan en önemli unsurlardan biri besinlerle alınan tuz ve kimyasal madde miktarıdır. 1 gram tuz, 200 ml sıvı tutulmasına sebep olur... Yüksek oranda alınan tuz, böbreklerden atılamadığında özellikle ayak bileği ve göz çevresi gibi yumuşak dokularda ödem oluşmaya başlar.

    Hazır soslar, yapay tatlandırıcılar, bazı baharatlar, alkollü içecekler ve bol kafeinli içecekler ödem oluşumunu artırırlar. Meyankökü içeren yiyecekler, alkol, kola ve tatlı yiyecekler de ödeme neden olabilirler.

    Hareketsiz, aynı pozisyonda uzun süre oturmak veya yatmak da lenf dolaşımını ve toplar damar dolaşımını azaltır. Bunun sonucunda da kollarda ve bacaklarda şişmeler olabilir.


    Ödemin başlıca tedavisi nedene yönelik olmalıdır. Diyette:
    1.Fazla tuz ve tuzlu gıdalar alınmamalıdır
    2.Alkol kullanılmamalıdır
    3.Hazır gıdalardan uzak durulmalıdır
    4.Hazır soslar tüketilmemelidir
    5.Sigara ve kafeinli içecekler tüketilmemelidir

    Ödemi azaltmak için nasıl beslenmeliyiz?

    1.İdeal kilonuzda kalmaya çalışın. Fazla kilolar vücudunuzda ödem birikmesine neden olur.
    2.Düzenli olarak su tüketin. Su gereksinimi kişiden kişiye değişken olmakla birlikte ortalama günlük 8-10 bardak suya ihtiyacımız vardır. Yaz aylarında spor yapıldığında bu gereksinim daha da artar.

    3.Düzenli egzersiz yapın. Bu sayede,vücudunuzun sıvı dengesinin düzenlenmesi kolaylaşır.

    4.Diyetinizde tuz ve tuzlu gıdaların tüketimini azaltın. Yemeklerinizdeki tuzu tamamen sıfırlamanıza gerek yok (başka sağlık sorunları bunu gerektirmediği müddetçe). Ancak tuzlu gıda tüketimini ve tuzu azaltmak çok önemlidir. İşe sofranızdan tuzluğu kaldırmakla başlayın ve pişmiş yemeklere ilave tuz atmamayı alışkanlık haline getirin. Çok tuzlu peynirleri almamaya ve salamura besin tüketmemeye özen gösterin. Hazır besinler, hazır çorbalar, soya sosu, et-tavuk suyu tabletleri de yüksek oranda sodyum içeren maddelerdir ve uzak durulması gerekir.


    5.Protein oranı yüksek beslenmekten kaçının. Yüksek oranda protein almak da ödem oluşumunu artırabilir. Bu nedenle beslenmenizde protein kaynaklarını da ihtiyacınız oranında tüketmeye özen gösterin. Bu ürünlerin işlem görmüş olanlarını (sosis, salam gibi türevlerini) tercih etmemeye özen gösterin.
    6.Yüksek oranda basit karbonhidrat tüketiminden sakının. Beslenmenizde tam tahıllı ve kepekli karbonhidrat ürünlerini, kepekli undan yapılmış besinleri tercih edin. Beyaz ekmek, makarna, hamur işleri şerbetli–hamurlu tatlılar ile fazla şekerli besinlerin tüketimindenuzak durun.
    7.Posa tüketiminizi artırın. Posa oranı yüksek besinler bağırsak hareketlerinizi artırarak, ödeminizi atmanıza yardımcı olurlar. Bu nedenle sebze ve meyve tüketimine özen gösterin. Beslenmenizde yine tam tahıllı ürünleri tercih etmek bu açıdan da yarar sağlayacaktır. Tam tahıllı ürünler aynı zamanda B6 vitamininden zengin kaynaklardır. B6 vitamininindiüretik etkisi bulunmaktadır. Bu vitaminin diğer zengin kaynakları; koyu yeşil yapraklı sebzeler, ton balığı, kuşkonmaz ve hindi etidir.
    8.Alkol ve asitli içeceklerden uzak durun. Yüksek miktarda kafein, alkol ve kola tüketiminden mutlaka uzak durun. Zira bu içecekler ödem oluşma riskini artırırlar. Bunların yerine su, bitki ve meyve çayları ile taze sıkılmış meyve suları, tuzsuz ayran ve az yağlı süt gibi içecekleri tercih edebilirsiniz. Az yağlı süt ve süt ürünleri kalsiyum açısından birim hacimde daha zengindirler. Kalsiyum ise yine vücut su dengesinin korunasında önemli bir mineraldir.
    9.Ödem söktürücü gıdaları tüketin. Ananas, kivi, nar, kabuklu armut gibi meyvelerle maydanoz, salatalık ve kabak gibi sebzelerin veya bunların sularının da ödem söktürücü etkileri vardır.


    10.Ödeminizi atmak için bitki çayları için. Ödeminizi atmada dikkat edeceğiniz bir husus içtiğiniz sıvıların oda sıcaklığında veya sıcağa yakın olmaları gerektiğidir. Mısır püskülü, defne yaprağı, tarçın, yeşil çay, adaçayı, kiraz sapı, maydanoz sapı ve ısırgan otu gibi bitki çaylarını ödem atımına destek olarak kullanabilirsiniz. tavsiye ederim, ben de bu çayları içerim. Özellkle bu mevsimde bol kiraz yiyoruz. Saplarını toplarım. 5-6 kiraz sapı, bir tutam yeşil çay, biraz mısır püskülü ile çay demleyip içerim.


    11.Diyetinizde size alerji yapan ya da duyarlılığınız olan besinlerden sakının. Alerjinizin olduğu tespit edilen besinlerden uzak durmak ödeminizin azalmasında etkili olacaktır. Öte yandan besin intolerans (gıda duyarlılığı) testi yaptırarak da hangi besinlere vücudunuzun duyarlılığı olduğunu öğrenebilir ve beslenme düzeninizde o besinlerden uzak durabilirsiniz.


    12.Ödem söktürücü ilaç kullanıyorsanız potasyum takviyesini ihmal etmeyin. Hekiminiz size ödem söktürücü ilaçlar önerdiyse o zaman beslenmenizde potasyuma biraz daha önem vermeniz gerekecektir. Potasyumdan zengin beslenme, hücre içinde sıvının tutulmasını sağlayacağından ödemin azalmasına da destek olacaktır.

  • #4
    elif.sahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Ocak.2010
    Mesajlar
    1,918
    @elif.sahin







    tesekkürler hocam
    böbreklerimde bi sorun oldugunu dusunuyoruum
    insallah yanılıyorumdur

  • #5
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    geçmiş olsun elif. emel öğretmenimiz gerekli araştırmaları yapmış ve bizleri de aydınlatmış oldu.
    doktora gitmeyi ihmal etme sakın

  • #6
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    Alıntı Y@s£m!n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya acil çocuk şarkılrına ihtyacım var yardımcı olurmsnuz
    konunuzu etkinlik istekleri bölümüne açınız.
    ayrıca sitemizin çocuk şarkılarına ait oldukça büyük bir arşivi vardır. konu açmadan önce bölümleri incelemenizi tavsiye ederim.

    işte size şarkı ve daha fazlası için link;
    https://www.onceokuloncesi.com/muez-...-kler-f21.html

  • #7
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca







    Çok geçmiş olsun öğretmenim.

    Mutlaka doktora gidin, Rabbim şifa versin.


  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Sünger baskısı ile kurbağa ayakları=)
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum BASKI-BOYA ÇALIŞMALARI
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 07.Ocak.2013, 15:26
    2. Elleri Kullanarak Ritimle İsim Çalışması
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum ISINDIRICI OYUN
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 16.Mart.2011, 22:22
    3. elleri kolları oynar tavşan
      Konu Sahibi Gülbin HİCRİ Forum KAĞIT İŞLERİ-KATLAMA
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 23.Mayıs.2010, 14:28
    4. peçete kutularından hayvan ayakları
      Konu Sahibi alicebeg Forum Kutu ve Şişelerden Yapılan Etk.
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 04.Mart.2010, 19:09
    5. hayvanları ayakları ile eşleştir
      Konu Sahibi Selma Hoca Forum Eşleştirme Çalışmaları
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 23.Ekim.2009, 08:34

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş