Kullanılmış Yeşil Çay ve Siyah Çay Poşetlerinizi Çöpe Atmayın!

Yeşil çayın sayısız faydaları olduğunu hepimiz artık biliyoruz. Ayrıca içtikten sonra çöpe attığımız yeşil çay poşetlerinin de pek çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Öyleyse onları çöpe atmadan önce bir kez daha düşünmelisiniz!

Pek çok kişi, yeşil çay poşetlerinin saçımıza, cildimize ve gözlerimize ne kadar faydası olduğunu bilmeden kullandıktan sonra onları çöpe atmaktadır.

Şimdi gelin, kullanılmış yeşil çay poşetlerinin faydaları nelermiş görelim:

Peeling Etkisi

Çay granülleri, cildimizi pürüzsüzleştirir, ölü deriyi atarak peeling etkisi yaratır. Kullanılmış yeşil çay poşetini biraz şeker ve suyla karıştırın ve masaj yaparak cildinize uygulayın. Peeling sonunda cildinizi daha yumuşak, parlak ve pürüzsüz hissedeceksiniz. Karışımı buzdolabında bir gün boyunca saklayıp ertesi gün de kullanabilirsiniz. Ancak ikinci gün sonrasında kullanmayın, atın.

Cilt Maskesi

7046_yesil_cay1Eşit oranda yeşil çay (kullanılmış poşetinizden çıkarabilirsiniz), bal ve karbonatı karıştırın. Cildinize uygulayın ve 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Balın içeriğindeki vitamin ve mineraller cildinizi yenileyecek, yeşil çay cildinizi gerginleştirerek hücrelerinizi yenileyecek (içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde cildiniz gençleşecek) ve karbonatta cildinizde detoks etkisi yaratacaktır.

Gözleriniz İçin

Kullanılmış poşet çayları gözlerinizin üstüne koyun ve 15 dakika bekleyin. Yeşil çay gözaltı torbalarını azaltma etkisi olan tanin içerir. Ayrıca gözlerinizi rahatlatır ve cildinizi sıkılaştırır.

Kullanılmış Siyah Çay Poşetlerinin Faydaları

Kullanılmış siyah çay poşetlerinizi lavabonuza atın ve kirleri temizlemeye çalayın. İnanılmaz bir şekilde kirlerinizi temizlediğini göreceksiniz.
Ayrıca kullanılmış çay poşetlerinizi ayakkabılığınıza koyun, kötü kokuların kalmadığını göreceksiniz.
Siyah çay poşetleri inanılmaz bir şekilde yogunluğumuzu alır. Kullanılmış poşeti kuruttuktan sonra yastığınızın altına koyun, o gece çok rahat uyuduğunuzu ve sabah çok daha zinde kalktığınızı farkedeceksiniz !
Kaynakça:
The Science Of Eating