Kadınlar için 5 süper yiyecek


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Kadınlar için 5 süper yiyecek

  • #1
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ



    Kadınlar için 5 süper yiyecek





    Kansızlık sorununuz mu var ya da çok çabuk mu yoruluyorsunuz? Kadınlarda görülen birçok hastalığın tedavisi yediğiniz yiyeceklerde gizli. İlerleyen yıllarda kemik erimesiyle karşılaşmamak ya da göğüs kanserinden korunmak için Reader's Digest dergisinde yer alan 5 süper yiyeceğe bir göz atın:

    1. Et: erkeklere oranla kadınlarda kansızlık daha çok görülüyor. Kandaki düşük demir seviyesi şiddetli yorgunluğa neden oluyor. Yağsız ette daha fazla demir ve daha az yağ bulunuyor. 100 gram pişmemiş ette yaklaşık 3 miligram demir ile 3 gram yağ bulunuyor. Et, enerjinizi artırabilir ve kilo vermenize yardımcı olabilir.

    2. Papaya: Tropikal bir meyve olan papaya, bir portakalın iki katı kadar C vitamini içeriyor. Bu meyveyi safra kesesi hastalığına karşı cephanenize ekleyin. 13 bin insanın kanını analiz eden California Üniversitesi'nden bilim adamları, C vitamini seviyesi düşük olan kadınların safra kesesi hastalığına yakalanma risklerinin yüksek olduğunu buldular. Yaklaşık 300 gramlık papaya 188 miligram C vitamini ve 119 kalori içeriyor. Türkiye'de ise kavun ağacı olarak bilinen bitki, Akdeniz bölgesinde bulunuyor.

    3. Keten tohumu: Fırıncılar, bu tohumu ürünlerine lezzet ve lif eklemek için kullanıyor. Fakat bilimadamları, östrojen bakımından zengin olduğunu gördüler. Keten tohumunda bulunan anti-kanser özelliği olan lignan isimli madde, göğüs kanserine karşı potansiyel silah anlamına geliyor. Göğüs kanseri olan kadınların beslenmesine keten tohumu ekleyen araştırmacılar, tümör gelişiminin etkili şekilde yavaşladığını fark ettiler. Keklerinizi keten tohumuyla zenginleştirebilirsiniz. Ya da kahvaltınıza keten tohumu içeren yiyecekler ekleyebilirsiniz. Ancak, keten tohumu yağında lignan bulunmuyor.

    4. Tofu: Soya proteini bakımından zengin gıdalar kolesterolü düşürüyor ve kemikleri güçlendiriyor. Soyadaki isoflavone gibi bitki kimyasallarının östrojene benzeyen yapısı var. İnsanlar üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, 90 miligram isoflavone kemikler ve özellikle omurilik için faydalı. Diğer iki çalışma ise günde 50-75 miligram isoflavonenin faydalı olduğunu iddia ediyor. Yarım fincan tofu yaklaşık 25-35 miligram isoflavone içeriyor.

    5. Kara lahana: Bu mütevazi sebze, ileriki yaşamlarında birçok kadını etkileyen osteoporozla (kemik erimesi) savaşmaya yardım ediyor. Yüksek miktarda kalsiyum ve D vitamini içermesinin yanında, bazı araştırmalar K vitaminin de kemik koruyucu etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Araştırmacılar, K vitamini içeren gıdalardan yeterince yiyen kadınlarda kalça kırığı riskinin yüzde 30 daha az olduğunu söylüyorlar. Brüksel lahanası, ıspanak, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzelerin de iyi bir vitamin kaynağı olduğunu belirten araştırmacılar, ancak bir miktar karalahananın bunların içinde en iyisi olduğu kaydettiler.

    Zaman Online

  • #2
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    YARARLI BİLGİLER İÇİN TEŞKKÜRLEREMİNE HOCAM

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. kadınlar günü için hazırladık
      Konu Sahibi nazangül Forum Kadınlar Günü Etkinlikleri
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 09.Mart.2013, 00:00
    2. kadınlar günü için kısa skeç arıyorum
      Konu Sahibi aytmen Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 02.Mart.2012, 16:06
    3. Kadınlar İçin Süper Besinler
      Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 13.Temmuz.2010, 12:10
    4. Erkekler kadınlar için söylüyor
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum MÜZİK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 28.Şubat.2010, 11:49
    5. Üşengeç kadınlar için temizlik önerileri
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum SERBEST KÜRSÜ
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 15.Temmuz.2009, 13:08

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş