Erkekler kadınlar için söylüyor


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Erkekler kadınlar için söylüyor

  • #1
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    Erkekler kadınlar için söylüyor







    Türkçe müziğin en iyi erkek seslerinden Cihan Okan, Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Mirkelam, Mustafa Ceceli, Teoman, Yalın ve Yüksek Sadakat’ın sürpriz şarkılar ve düetlerle katılacağı 8 Mart 2010 Dünya Kadınlar Günü’ndeki konserde sanatçılar şiddet mağduru kadınlar için hep bir ağızdan “Aile İçi Şiddete Son!” diyecek.

    İkinci Güldünya konseri, Türkiye’nin ünlü erkek seslerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir araya getiriyor.

    Geçen yıl Türkiye'nin en güçlü kadın seslerini,
    Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı yararına bir araya getirerek muhteşem bir konser gerçekleştiren Hürriyet Aile İçi Şiddete Son! Kampanyası, bu kez ünlü erkek sanatçıların kadınlar için şarkı söyleyeceği bir konsere imza atıyor.

    Most Production imzasıyla İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak konserde sanatçılara, geçen yıl olduğu gibi Behzat Gerçeker yönetimindeki Enbe Orkestrası eşlik edecek.

    Konserin tüm geliri, yine Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na aktarılmak üzere Aralık Derneği’ne bağışlanacak. Biletix’ten satışa sunulan konser biletlerinin fiyatları 67 TL’den başlıyor.

    Neden böyle bir konser?
    Aile içinde kötü muamele ve şiddete maruz kalan kadınlara hukuki, psikolojik ve güvenlikle ilgili destek sağlamak amacıyla iki yıl önce hizmete açılan Acil Yardım Hattı’na maddi destek sağlamak ve daha çok kadına ulaşabilmesi için farkındalık yaratmak.

    Neden “Güldünya Şarkıları”
    Çünkü gencecik yaşında aile içi şiddete kurban edilen Güldünya Tören, bugün Türkiye’de kadına yönelik şiddetin bir sembolü. Bütün suçu, ailesinin istemediği biriyle birlikte olmaktı ve İstanbul’da sokak ortasında kurşunlandı. Ölmedi, hastanede yoğun bakımda hayat mücadelesi verirken, “işi yarım bıraktıklarını düşünen” iki ağabeyi, ellerini kollarını sallaya sallaya içeri girdiler ve “işi” bitirdiler. Onu sevip sarıp kollaması beklenen ailesi, tersine ölüm fermanını çıkarandı.

    Güldünya konserleri gelenekselleşiyor

    Geçen yıl, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nazan Öncel, Nilüfer, Emel Müftüoğlu, Aynur, Aylin Aslım, Şebnem Ferah, Ayten Alpman, Zuhal Olcay, Şevval Sam, Rojin ve Funda Arar, Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nın kullanma bilincinin artırılması ve sürdürülebilirliği için maddi katkı sağlanması amacıyla “Güldünya Şarkıları” albümünde bir araya gelmişti. 9 Mart 2009’da da bu 13 sanatçıdan 8’i, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Funda Arar, Aynur, Şevval Sam, Şebnem Ferah, Rojin ve Aylin Aslım, Güldünya Konseri’ni gerçekleştirmişti.

    Şimdi ikinci Güldünya Konseri’nde şarkılarıyla “aile içi şiddete son” diyecek olan erkek sanatçılar, bu sorunun sadece kadınları değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren ortak bir sorun olduğunu ve ancak birlikte mücadele edilirse çözüm bulunabileceğini gösterecekler.

    Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Projesi
    Aile içinde kötü muamele ve şiddete maruz kalan kadınlara destek sağlamak amacıyla 15 Ekim 2007’de kurulan ve 0212/0549 656 96 96 numaralı telefondan hizmet veren Türkiye’nin ilk ve tek 7 gün 24 saat açık Acil Yardım Hattı, iki yılda 18 binin üzerinde çağrı aldı, 8.573 kişiye destek verildi. 490’ı acil vakaydı. İstanbul dışından 78 ilden ve 12 farklı ülkeden arama geldi. Şiddet mağdurları için çok önemli bir dayanak olarak çalışmalarını sürdürüyor.

    Hürriyet
    Konu Handan Hoca tarafından (28.Şubat.2010 Saat 13:54 ) değiştirilmiştir.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. erkekler için ferrari
      Konu Sahibi Gülbin HİCRİ Forum BOYAMA SAYFALARI
      Cevap: 9
      Son Mesaj : 07.Aralık.2010, 23:12
    2. kadınlar ne ister(ya erkekler ne ister):):)
      Konu Sahibi ichiil Forum BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 08.Mayıs.2010, 23:07
    3. Soya erkekler için tehlike saçıyor
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum SAĞLIK
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 24.Haziran.2009, 15:21
    4. Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar (He's Just Not That Into You)
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SİNEMA-FİLM
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 27.Nisan.2009, 17:25

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş