İncir içerdiği vitaminler kadar çocukların gelişiminde de anne sütü kadar faydalı... Uzmanlar her gün 3-4 adet tüketilmesi gerektiğini öneriyor.

Mevsimi olması nedeniyle uzmanlar tarafından günde 3-4 tane tüketilmesi önerilen incirin, bünyesinde barındırdığı vitaminler nedeniyle enerji vermesinin yanında, çocukların gelişiminde anne sütü kadar faydalı olduğu, ayrıca kolesterolü de düzenlediği bildirildi.
Adeta enerji deposu olan incirin, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besin olduğu belirtilirken, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği de dikkati çekiyor.

Uzmanlar incirin kan şekerini düzenlediği, hazmı kolaylaştırdığı yönünde birleşirken, çocukların gelişiminde de anne sütü kadar faydalı olduğunu bildiriyor.

Kurutulmuş İncirin Faydası
Yaş incir kurutulduğunda ise bünyesindeki kalsiyum oranının yaklaşık 4 kat artarak, bu sayede müthiş bir enerji deposuna dönüşüyor.

Kurutulmuş incirin balgam söktürücü özelliği de ortaya çıkarken, kuru incirin içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengin olduğu için de hücre gelişimini desteklediği bildiriliyor.

Enfeksiyonlara Karşı Koruyucu
Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı, incirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt ve fosfor bulunduğunu söyledi.

İncirin önemli bir enerji kaynağı olduğunun altını çizen Topalakçı, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği nedeniyle de bu aylarda tüketilecek incirin enfeksiyonlara karşı adeta koruyucu kalkan görevi yapacağını kaydetti.

İncirin iyi bir antioksidan kaynağı olduğunu belirten Topalakçı, günde 3-4 adet incirin rahatlıkla tüketilebileceğini bildirdi. Çocukların da aynı miktarda incir tüketebileceğini belirten Topalakçı, fruktoz oranı yüksek olduğu için ise diyabet rahatsızlığı olan kişilerin ise günde 2 inciri proteinli gıdalarla tüketmesini önerdi.

TRT Haber