Her Zaman Yorgun Musunuz?
Soru: Her zaman yorgunum. Uğraşıyorum ama hala çok yoruluyorum. Kullandığım zaman bana enerji sağlayacak herhangi bir şey var mı? Üç küçük kızım var ve onlarla ilgilenmekte bazen zorlanıyorum. Angel


Cevap: Kendine soracağın ilk soru “Dinlenmeye ve kendime yeterince zaman ayırıyor muyum?” Ailene bakmak dışında dışarıda çalışıp çalışmadığından bahsetmemişsin ama eğer çalışıyorsan, belki de uyumak için yeterince zaman ayıramadığındandır. Beslenme alışkanlığından da bahsetmemişsin – aceleyle koştururken eline geçeni mi yersini yada besleyici yiyecekler ve küçük aperatiflerle mi günü geçirirsin? Düzensiz bir beslenme olmadan, düzenli yaşamak imkansızdır.

Eğer günde sekiz saat veya daha fazla uyuyorsan, çok düzenli beslenme alışkanlıkların varsa ve egzersiz yapıyorsan, ev işlerinin ve çocuk bakımının yarısını eşin yapıyorsa, sana kendi işlerini yapabilmen için zaman yaratıyorsa (diğer bir deyişle, hepimizin hayal ettiği mükemmel yaşama sahipsen), o zaman yorgunluğunun tıbbi bir sebebi olabilir. Anemi olabilirsin ya da normalin altında çalışan tiroidlerin olabilir. Bunların ikisi de basit bir kan tahliliyle ortaya çıkarılabilir.

Mononükleoz, hatta kronik yorgunluk sendromu gibi bir hastalığın olabilir. Depresyonda olabilirsin. Kesinlikle bunların doktorunuz tarafından incelenmesi gerekmektedir. Eğer tıbbi bir sorun ortaya çıkarsa yaşam tarzınızla alakalı değişiklikler yapmaya çalışmalısınız.

alıntı