Havuzlar, aynı anda birçok kişi kullandığı için suyunun yeterince filtre edilmemesi veya klorlanmaması durumunda alerjik göz rahatsızlıklarına sebep olabiliyor.

Havuz enfeksiyonları arasında en sık rastlanan ise alerjik konjonktivit. Medical Park Bursa Hastanesi göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Mehmet Mulun, havuz ve deniz sularının sebep olduğu göz hastalıklarının gözlerde yanma, batma, kızarıklık, sulanma, kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkabileceğini söyledi. Alerjik konjonktivitin genellikle çocuklukta başladığını belirten Mulun, hastalığın tedavi edilmemesi halinde kalıcı göz rahatsızlıklarına yol açabileceğini kaydetti.

Dr. Mulun'un verdiği bilgilere göre, havuzdan çıktıktan sonra birçok kişinin gözlerinde kızarıklık olur. Deniz suyu da gözlerde kızarıklığa yol açar. Ancak havuzda kirliliğin yol açtığı göz rahatsızlıkları ihtimali daha fazladır. Çok klorlu havuzlarda ve çok tuzlu denizlerde suyun içinde gözleri açmamak alerjik rahatsızlıklardan korur. Hastalık, başladıktan sonraki 10-12 gün çok bulaşıcıdır. Yayılmayı engellemek için, ellerin sık yıkanması, hastanın eşyalarının ayrılması, kalabalık ortamlardan uzak durulması gerekir.

BURSA ZAMAN