Göz sağlığının korunmasında kişisel önlemler çok önemli


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Göz sağlığının korunmasında kişisel önlemler çok önemli

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Göz sağlığının korunmasında kişisel önlemler çok önemli





    - Aydın Göz Hastanesi hekimlerinden Atakan Karaeminoğulları göz sağlığının korunmasında kişisel önlemlerin çok önemli olduğunu söyledi. İnsanlarda görme duyusunu kaybetme korkusunun yaşam ile eşdeğer olduğunu belirten Karaeminoğulları “ Bu derece önemli bir duyu organı olan gözlerimizin sağlığı, çeşitli sebeplere bağlı olarak bozulabilir. Bu bozulmalar meydana gelmeden alınabilecek önlemler ile olası rahatsızlıkların önüne geçilebilir” dedi.

    İnsanoğlu’nun taşıdığı değerlerin kıymetini kaybedince anladığını ve nedenle bir çok kişinin en önemli varlığı olan sağlığını ihmal edebildiğini hatırlatan Op. Dr. Atakan Karaeminoğulları, göz sağlığımızı korumada alınabilecek bazı basit önlemler hakkında bilgiler verdi.

    Göz ile ilgili bazı sorunların detaylı göz dibi muayenesi olmadan tam olarak emin olunamayacağını kaydeden op. Dr. Atakan Karaeminoğulları “En genel görme sorunlarına bakıldığında pek çok kişi gözlükle ya da kontakt lensle daha iyi görebileceğinin farkında olmaz. Buna ek olarak glokom, diyabete bağlı göz rahatsızlıkları, yaşa bağlı maküla dejenerasyonu gibi birçok göz rahatsızlığı çoğunlukla belirti vermeden ortaya çıkabilir. Detaylı göz dibi muayenesi bu rahatsızlıkları erken safhalarda saptamak için tek yoldur” dedi.

    Pek çok göz rahatsızlığı kalıtsal olabildiği için, kişilerin daha önce aileden birinin herhangi bir göz sağlığı problemi yaşayıp yaşadığını bilmenin son derece önemli olduğunu kaydeden Op. Dr. Karaeminoğulları açıklamasında “İdeal kilonuzu koruyun. Aşırı kilolu ya da obez olmak, diyabete bağlı göz rahatsızlıkları ve glokom gibi görme kayıplarına neden olabilecek, diyabet ve daha pek çok sağlık sorununun ortaya çıkma ihtimalini arttırabilir. Koruyucu göz aksesuarları kullanın. Spor vb. pek çok faaliyeti gerçekleştirirken bunlara uygun koruyucu göz aksesuarları kullanmak, aktiviteler sırasında ortaya çıkabilecek pek çok sorunu önlemek açısından son derece önemlidir. Sigarayı bırakın ya da hiç başlamayın. Sigara içmek bütün vücudunu için olduğu gibi gözleriniz içinde zararlıdır. Gözünüzü güneşin zararlı ışınlarından korumak için güneş gözlüğü kullanın. Gözlerinizi dinlendirin. Eğer bilgisayar başında fazla zaman geçiriyorsanız ya da herhangi bir şeye uzun süre odaklanarak çalışmanız gerekiyor ise bazen gözlerinizi kırpmayı unutabilirsin ve bu da gözlerinizin yorulmasına neden olur. 20-20-20 kuralını uygulamaya çalışın. Her 20 dakika da bir, 20 metre ilerinize, 20 saniye boyunca bakın. Bu küçük egzersiz göz yorgunluğu gidermenize yardımcı olabilir” dedi.

    “HİJYEN VE DOĞRU BESLENME ÇOK ÖENMLİ”

    Göz sağlığı için ellerin ve kontak lenslerin doğru ve düzgün şekilde temizlenmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Aydın Göz Hastanesi Hekimi Op. Dr. Atakan Karaeminoğulları “Enfeksiyon riskini önlemenin en önemli yolu hijyendir. Bunun yanında doğru belenmek de son derece önemli. sağlığınızı korumak için doğru besinleri tüketin. Ispanak, karalâhana gibi yeşil ve lifli sebzeler ve havuç gibi turuncu yiyecekler göz sağlınız açısından oldukça faydalı besinlerdir” diyerek görme duygusunun hayat kadar önemli olduğunu vurguladı.

    İhlas Haber Ajansı

  • #2
    tuğba83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Ağustos.2010
    Mesajlar
    627
    @tuğba83







    bir glokom (göz tansiyonu) hastasıyım ve hepsine katılıyorum

    evet yiyeceklerimiz çok önemli : özellikle fazla tuz tüketimi gözleri oldukça olumsuz etkiler

    evet hijyen çok önemli :mutlaka kişisel el ve yüz havlusu kullanılmalı ve el temizliğine çok özen gösterilmeli çünkü farkında olmadan ellerimizle gözümüze dokunabiliyoruz.

    Lütfen en az yılda bir kez göz muayenesinden geçiniz.

    çocukluğumdan beri göz hastalığımla mücadele eden biri olarak bunları söylüyorum.

    sağlıklı kalın.
    ALL İS WELL

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Çocukları Kazadan Korumak İçin Önlemler
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum Bilinçli Anne-Baba Olma Rehberi
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 05.Ocak.2014, 23:13
    2. Kadın Sağlığının Dostu: Maydanoz!
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 26.Aralık.2009, 22:23
    3. kadın sağlığının dostu MAYDONOZ...
      Konu Sahibi dönence Forum SAĞLIK
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 19.Kasım.2009, 15:07
    4. Kadın Sağlığının Dostu Maydanoz!
      Konu Sahibi nazan Forum SAĞLIK
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 07.Kasım.2009, 22:55
    5. Alerji ile ilgili önlemler
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SAĞLIK
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 17.Mayıs.2009, 22:08

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş