Egzama ve Egzama Hastalığının Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Egzama Tedavisi, Egzama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Egzama Tedavisinde kullanılan ilaçların çoğu uyuşturucu türü steroid krem ve merhemlerdir. Ayrıca bu tür ilaçlar egzamayı tamamen iyileştirmez. Çünkü egzama sadece bir cilt hastalığı değildir.

Egzama tedavisinde yapılan en büyük hata egzamanın sadece cilt hastalığı olduğunun zannedilmesidir. Bu yüzden tedavi genel olarak iltihap ve kaşıntıyı sadece azaltmaya yarar. Sadece dışsal tedavi ile egzamayı %100 olarak iyileştirmek mümkün değildir.

Egzamanın tamamen iyileşmesi için hem yaşam tarzının kontrol edilmesi hem de çeşitli ilaç tedavisiniz içerir. Ancak günümüzde egzama tedavisi için kullanılan ilaçlar uyuşturucu içeren ve yüksek yan etkilere neden ilaçlardır. Bu yüzden bu ilaçları kullanırken titiz davranılmalıdır. Bu ilaçlar kalsinörin inhibitörleri olarak bilinen bağışıklık baskılayıcı ilaçların bir sınıfa ait ve sadece 2 yaş üzerindeki hastalarda endikedir. Ve bu tedavi yöntemlerin uzun vadeli güvenirlikleri kanıtlanmamıştır.



Egzama hem yetişkinlerde hem de çocuklarda görünüş bozukluklarından dolayı iş ve okulda devamsızlıklara neden olabilir. Ayrıca egzama önemsenmediğinde vücudun tüm bölgelerine yayılma ihtimalleri de vardır. Egzama aşırı kaşıntıya neden olduğu için kaşınan bölgenin bakteriyel enfeksiyonlara da neden olur.

Egzamanın Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Egzama geçiren hastaların cildi çok naziktir. Bundan dolayı deterjan, sabun, şampuan vb. maddelerden uzak durulmalıdır.
Kaşınan bölgeyi kaşımaktan kaçınmalı.
Egzamalı bölge az yıkanmalıdır.
Aşırı sıcak ve soğuktan kaçınılmalıdır.
Terleme cildi tahriş edeceğinden terden uzak durulmalı.
Yünle direkt olarak temas etmemeliyiz.
Pamuklu giysiler giymeliyiz.

Egzama tedavisinde günümüzde kullanılan Cetaphil, Advantan ve Elidel nb. ilaçlar uyuşturucu içerir. Bu kimyasal ilaçlar egzamayı %100 tedavi edemez ayrıca çok tehlikeli yan etkileri de vardır. Egzamayı bu ilaçlarla tedavi etmek yerine yan etkisi olmayan ve egzamayı tamamen yok edecek alternatif tedavileri de incelemek gerekir. İşte egzamayı bitkisel yöntemlerle tedavi etmek isteyenler için tavsiye olarak egzama tedavisi sitesini inceleyebilirsiniz.


.alıntıdır.