Dünya onun esiri altında!

Yoğun iş temposu ve aile sorunlarından kaynaklanan depresyon hızla tüm dünyayı etkisi altına almayı başarıyor. Uzmanlar, dünyada her yıl 100 milyon depresyon hastası olduğunu belirtirken, kalp hastalığından sonra en önemli hastalıklardan biri olacağını da belirtiyor.
Dünya Sağlık Örgütü’ nün yaptığı açıklamada her on erkeğin beşinde, her beş bayanın birinde depresyon belirtileri olduğu bildirildi. Depresyonun oldukça ciddi bir hastalık olduğunu belirten uzmanlar, hayatın bütün alanında karşılaşılabileceğinin altını çiziyor. Depresyon belirtisi olan kişilerin mutlaka bir hekime başvurması gerektiği söylenirken, ciddi sorunlara neden olabileceği de belirtiliyor. Dünya Sağlık Örgütü’ nün açıklamasına göre, dünya da her yıl 100 milyon kişi depresyon hastası olduğu bildiriliyor. Dünya’ da en çok karşılaşılan hastalıklardan biri olan depresyon, ilerleyen zamanlarda adını ilk sıralara yazdıracak hastalıklardan olacağı belirtiliyor.
Yaşam standartlarının etkili olduğu bu hastalık daha çok hamile, lohusa, genç ve yaşlılarda görülüyor. Uzmanlar hastalığın belirtilerini şöyle sıralıyor;
* Sürekli üzgün hissetme
* Uykusuzluk
* Huzursuzluk
* İştahsızlık
* Yorgunluk, bitkinlik
* Moral bozukluğu
* Mutsuzluk

alıntı...