domuz gribi türkiyede


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

domuz gribi türkiyede

  • #1
    hkaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.Mayıs.2009
    Mesajlar
    217
    @hkaran



    domuz gribi türkiyede





    Domuz gribi teşhisiyle Haseki'de tedavi altına alınan kişinin ABD vatandaşı Iraklı, 83 doğumlu S. S. A. olduğu öğrenildi. ABD'den Irak'a gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapan bir kişide "domuz gribi" virüsü bulunduğu belirlendi. ABD'den gelen turistin eşinde de viruse rastlandı.

    Bakan Akdağ, hasta ile seyahat eden yolcu listesinin temin edilerek muhtemel temaslara ilişkin izleme çalışmalarına başlandığını bildirdi.



  • #2
    hkaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.Mayıs.2009
    Mesajlar
    217
    @hkaran







    Domuz gribi virüsü taşıdıkları belirlenerek tedavi edilen Amerikalılar Irak’a gönderilirken, İstanbul, Ankara ve Adana’da aynı kuşkuyla hastaneye kaldırılanlar panik yarattı. Sağlık Bakanı Akdağ ise ‘Şu anda Türkiye’de domuz gribi vakası yok’ dedi

    İstanbul, Ankara ve Adana’da domuz gribi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alınan hastalar endişe yaratırken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Şu anda Türkiye’de domuz gribi vakası yok” dedi. Akdağ, domuz gribiyle ilgili olarak Türkiye’de muhtemel vaka olarak düşünülüp, tahlili yapılan ve müspet çıkan hiçbir vaka olmadığını belirtti. Basın tarafından, domuz gribi görülen ülkelerde bile Türkiye’deki gibi takip yapılmadığını belirten Akdağ, şunları söyledi:

    Muhtemel vakalar izleniyor
    “Bu takibin yararı yok. Sadece zararı olabilir. Turizm mevsimi yaklaşıyor. Sınırda iki kişiyi yakaladık. Basınımızda, ‘Türkiye domuz gribini sınırda yakaladı’ şeklinde anlayış oluştu. Yaklaşım hep böyle olmalı. Ama, ‘Türkiye’de domuz gribi’ diye manşet atarsak, Türkiye’ye zarar vermiş oluruz. Muhtemel vakaların peşine düşmenin ülke için yararı yok. Zaten onları takip ediyoruz.
    İki ABD vatandaşı, Atatürk Havalimanı’nda gözlem altına alındı. Bir kişide ateş olduğu için aileyi gözlem altına aldık. Grip virüsü çıktı. İyi izole ettik. Aynı uçakla gelen herkesi takip ettik. Bulaşıcılık süresi bitti. Söz konusu ABD’liler ülkemizden ayrıldılar.”
    ABD’den Irak’a giderken İstanbul Atatürk Havalimanı’nda domuz gribi virüsü taşıdıkları saptanarak tedavi altına alınan iki yolcu, taburcu edildikten sonra Irak’a gitmek için uçakla Diyarbakır’a gönderildi. Hostesler uçakta eldiven ve maske taktı. Diyarbakır’a inen aile, havaalanında izini kaybettirdi. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden dün yapılan açıklamada, Türk yetkililer ile tıbbi personele teşekkür edildi.

    İstanbul’da iki vaka dahaİstanbul’da, Almanya’dan 10 gün önce İstanbul’a gelen M.Y. (78), yüksek ateş ile önceki akşam Esenyurt Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Aynı şüphe ile Ş.K. (30) de aynı hastaneye geldi. Domuz gribi virüsü olabileceği şüphesiyle hastanede önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Hastalar, özel bir odada karantinaya alındı. TSK personeli de domuz gribine karşı uyarıldı.


    Adana’da ‘Polonya’ kuşkusu

    Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik’in verdiği bilgiye göre, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. N.D. (40), bir süre önce Polonya’dan gelen meslektaşı ile Adana’da bilimsel çalışma yaptı. Meslektaşını ülkesine uğurladıktan sonra grip benzeri rahatsızlık şikâyetleriyle üniversite hastanesine başvuran N.D., domuz gribi şüphesiyle kontrol altına alındı. N.D.’nin kan örneklerinin alınarak Ankara’ya gönderildiğini belirten Kemik, yapılan testlerde virüse rastlanmadığını söyledi. Kemik, daha önce de aynı şüpheyle 5 kişinin kan örneğinin Ankara’ya gönderildiğini ve virüse rastlanmadığını belirtti.



    İspanyol bebekte virüs çıkmadı

    Ankara’da, bir süre önce Türkiye’ye giriş yaptığı belirtilen
    İspanya vatandaşı 11 aylık U.D., önceki gece ateşlenince annesi tarafından domuz gribi olabileceği şüphesiyle Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Daha sonra Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevkedilen ve izole edilmiş özel bir odaya konulan bebekten ve tedbiren annesinden kan örneği alındı. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bebek ile annesinde domuz gribine rastlanmadığı belirtilerek, “Sonucu negatif çıkan vakada risk ortadan kalktığı için, hastanın taburcu işlemleri gerçekleştirilmiştir” denildi.

  • #3
    Cihan ÇAĞLAYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    5,536
    @Cihan ÇAĞLAYAN







    teşekkürler
    * Tuttum, taa içime oturttum seni...

  • #4
    hkaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.Mayıs.2009
    Mesajlar
    217
    @hkaran








    Domuz gribi şimdi de İzmir’de

    Sağlık Bakanlığı, ABD’den gelen ve domuz gribi tespit edilen 2 Türkün genel durumlarının iyi olduğunu bildirdi.
    Bakanlık, bu kişilerle aynı uçakta yolculuk yapan ve henüz ulaşılamayan kişilerin de 112 ücretsiz telefon hattını arayarak yardım istemeleri gerektiğini belirtti. Domuz gribi tespit edilen iki Türkün yolcuları arasında bulunduğu seferler şöyle sıralandı:
    - THY’nin 28 Mayıs’ta gerçekleştirdiği TK 002 sayılı New York-İstanbul seferi.
    -THY’nin 29 Mayıs’taki TK 324 sefer sayılı İstanbul-İzmir uçuşu.
    -KLM’nin yine 29 Mayıs günü KL 1613 sayısıyla gerçekleştirdiği Amsterdam-İstanbul seferi.
    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Domuz gribi virüsü yurtdışından gelenlerde görülüyor. Bunlar da Türkiye’de hastalığı başkalarına bulaştırmadı. Bulaştırmış olsalar bile yaz mevsiminde virüsü çok fazla yaymadan kontrol edebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

    Biri üniversite öğrencisi
    THY’nin domuz gribi vakası görülen iki uçağının dezenfekte edildiği, uçuş ekibine de koruyucu tedavi uygulandığı bildirildi.
    Hastalık tespit edilen yolculardan A.Ö’nün (10) sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. THY’nin uyarıda bulunduğu birçok yolcu dün Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek sağlık kontrolünden geçti.
    İzmir’de de ABD’den gelen üniversite öğrencisi S.A’da (22) hastalık tespit edilmesi, sağlık ekiplerini alarma geçirdi. İstanbul-İzmir seferi sırasında S.A’nın çevresindeki koltuklarda oturan yolcular tespit edilerek kan örnekleri alındığı öğrenildi.
    İki yolcuyla aynı uçakta seyahat ettiklerini söyleyen beş kişi ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

    (haberler alıntıdır)

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Kedide domuz gribi
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 14.Kasım.2009, 13:37
    2. sorularla domuz gribi
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum SAĞLIK
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 04.Kasım.2009, 20:26
    3. Domuz gribi ile mevsimsel gribi karıştırmayın
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 31.Ekim.2009, 19:12
    4. MEB'den domuz gribi genelgesi
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 30.Ekim.2009, 22:19
    5. Arjantin'de domuz gribi: 47 ölü
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SAĞLIK
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 17.Ağustos.2009, 21:36

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş