Diyet Yaparken İradenizi Güçlendirin!

Diyet yaparken sizi bekleyen bazı tuzaklara düşebilirsiniz. Özellikle dışarı çıktığınızda iradenize sahip olmanın taktikleri MSN Kadın’da!


Diyet yapanların yemek konusunda baştan çıkmaya hazır olduğu bir gerçektir. Onca sıkıntı çekilip verilen birkaç kilo, sadece bir öğünde kolaylıkla geri alınabilir. Bu tuzaktan kurtulmak için bazı taktikleriniz olursa, iradenize sahip çıkmanız kolaylaşacaktır.

İşyerinde fazla mesai yapmak zorunda kalırsanız, kendinizi en yakın markete atmayın. Ofis çekmecenizde liften zengin atıştırmalıklar bulundurun.

Abur cubur tükettiğimizde, kana ani şekilde karışan şekerin tersine, lifli gıdalardan alınan glikoz daha yavaş etki edecektir. Ayrıca beyin fonksiyonlarını hızlandırarak, üretkenliği artırmada yardımcı olacaktır.

Arkadaşlarının davetini kıramadın ve akşam yemeğine gittin. Aperatif olarak ortaya, yanında sos olan koca bir tabak cips konulmuş. Üstelik karnında aç olduğundan, sofranın kurulmasını ve diyetine uygun yemekleri beklemeye sabrın yok! İşte bu durum, cips kasesini önüne alıp atıştırmaya başlamaya nende olur. Çözüm ise basittir! Gitmeden önce 1 adet elma yiyerek, tok kalmayı sağlayabilirsin. Elma, pektin ve lif içerdiğinden, hazmı yavaşlatır. Sen de açlığını bir süreliğine ertelemiş olursun.

Diyete sadık kalarak restoranda yediğin yemeğin ardından, garsonun tatlı siparişi için masaya gelmesi, içindeki şeytanı uyandıracaktır. Ortalama 500 kalori alacağını göz önünde bulundurmalısın. Bunun yerine 1 kadeh şarap içerek, geceyi sadece 160 kalori fazlayla kapatabilirsin.

Televizyon! İşte diyet yapanların en zor zamanlarından biri! Yapılan araştırmalar, Televizyonda gösterilen bazı görüntü, ses ve diğer uyarıcıların, mide kazınmasını tetiklediğini ortaya koymuştur. Beynin bununla ilgilenen kısmına “orbitofrontal korteks” deniliyor. Bu kısım aynı zamanda, bir şeyleri elde etmekle alakalı olan bölümdür. Akşam yemeğinden kalkalı henüz 1 saat olmamışken televizyon izliyorsan, beyin midenin kazındığı konusunda harekete geçiyor.

Bundan kurtulmanın yolu ise, televizyon izlerken uğraşacak şeyler bulmak. Oje sürmek, elektronik postalarını kontrol etmek gibi… Mutlaka yeme isteği içine girersen, en azından havuç gibi sebzeleri tüketmeye veya yeşil çay gibi rahatlatıcı içecekler tüketmeye özen göstermelisin.


.ALINTIDIR.