Diş fırçalamak çok önemlidir; çünkü hem diş çürümelerinin, hem de dişeti problemlerinin engellenmesine yardımcı olur.Kimi zaman hiç dikkat etmeden dişlerimizi fırçalarız ama unutmamalıyız ki diş fırçalamada bazı önemli noktalar vardır.Doğru fırçalamak için yapmamız gerekenler aşağıda sıralanmıştır.

İhtiyacımız olan malzemeler: 1-Diş ipi
2-Ağız gargaraları
3-Diş fırçası
4-Diş macunu

Öncelikle mercimek büyüklüğünde diş macunu, diş fırçasının üzerine sıkılır. Macunun floridli olması tercih edilir.Hafif olarak ağız aralanır. Öncelikle mesela üst dişler fırçalanıyorsa alt dişleri aynı anda fırçalamamalıyız. Fırçanın kıllarını dişetine yerleştirip dişetinden dişe doğru süpürür tarzda dişin önce dış yüzeyi ve sonra iç yüzeyini fırçalamalıyız. Dişlerin çiğneme yüzeyleri de unutulmamalıdır. Her yüzeyden fırça en az 4-5 kere geçmelidir.Üst dişlerin tüm yüzeyleri temizlendikten sonra alt dişlere geçilir.Aynı özenle yine fırça dişetinden dişe doğru hareket ettirilerek alt dişlerin de tüm yüzeyleri temizlenir.Dişetlerine zarar vermeden kibar şekilde çok kuvvet vermeden dişetlerine masaj yaparak fırçalamalıyız. Azı dişleri bölgesinde bakteriler kolayca biriktiğinden azı bölgesinin temizlendiğine de emin olmalıyız. Daha sonra dile geçilir. Dil yüzeyi de hafifçe fırçalanmalıdır ;çünkü bakteriler dil yüzeyine yerleşerek ağızda kötü kokuya neden olurlar. Sonrasında ağız güzelce suyla çalkalanır. İstenirse bir ağız gargarası ile temizlik sonlanır.

En az günde bir kez de diş ipi kullanılmalıdır, çünkü çürükler genellikle diş aralarından başlar. Dişipi kullanmak için en iyi zaman ise gece yatmadan öncedir