Daha sağlıklı yaşlanmalıyız


Türkiye nüfusu giderek yaşlanıyor


Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Bahar, 2020 yılında Türkiye'de 3 milyon 65 yaş ve üstü insan nüfusunun olacağını belirterek, ''Giderek yaşlanıyoruz. Daha sağlıklı yaşlanmalıyız'' dedi.

Ege Bölgesi'ndeki üniversitelerin tıp fakültesi hastanelerinin işbirliğiyle düzenlenen 5. Ege Genetik Sempozyumu ''Yaşlanma ve Genetik'' başlığıyla yapıldı.

DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Bahar, açılış konuşmasında, sempozyumun yaşlanma ve genetik konusuyla toplanmasının önemli olduğunu söyledi. Türkiye'de 2020 yılında 3 milyon kişinin 65 yaş ve üzerinde olacağını belirten Bahar, ''Giderek yaşlanıyoruz ama daha sağlıklı yaşlanmalıyız'' dedi.

Sempozyum başkanı Prof. Dr. Derya Erçal, modern tıbbın sürekli geliştiğini, genetik branşının tıbbın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Cihangir Özkınay ise tıbbi genetik ana bilim dallarının 2003 yılından bu yana kurulmaya başladığını, sempozyumu Ege Bölgesi'ndeki 6 üniversite hastanesinin işbirliğiyle gerçekleştirdiklerini belirtti.

Genetik uzmanlığının artık hastanelere yerleşmeye başladığını, bu alanın gelişmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkınay, ''Genetik tanı kesin tanıdır, yoruma açık değildir'' dedi.

Konuşmaların ardından bilimsel oturumlara geçildi.

AA