Çayın her bir fincanı bir derde deva


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Çayın her bir fincanı bir derde deva

  • #1
    Cihan ÇAĞLAYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    5,536
    @Cihan ÇAĞLAYAN



    Çayın her bir fincanı bir derde deva





    En gözde içeceklerden biri olan çay aslında bir sürü hastalığın da şifası. Toksinleri yok etmenin yolu sinir otu çayından geçer. Zencefil çayı diyete yardımcıdır. İşte mucize yaratan çaylar

    Meyan kökü

    ZAYIF böbrek üstü bezleri sürekli yorgunluk, depresyon nöbetleri ve asabiyet, kas zayıflıkları, hazımsızlık, yetersiz besin özümsemesi ve konsantrasyon eksikliğiyle alakalıdır. Böbreküstü bezlerine ihtiyacı olan desteği sağlamanın yolu bir fincan meyan kökü çayıdır. Meyan kökü midedeki asit salgısını düşürmeye yardımcı olur ve mide çeperi için koruyucu bir mukus sağlar.

    UYARI: Eğer hipertansiyon, kalp sorunları, tiroit problemi ya da böbrek hastalıklarınız varsa meyan kökünden uzak durun. Yüksek dozda kullanımı mide ekşimesi, ödem, baş ağrısı ve kardiyak sorunlara neden olabilir.

    Papatya

    KAS ağrıları, burkulmalar, eklem ağrıları ve adet krampları için vücut rahatlaması sağlar. İltihapları azaltır ve mesanedeki iltihaplarla mücadele eder. Cilt temizliği ve yanık banyolarında kullanılabilir. Antiseptik ve antibakteriyeldir. Acıyı dindirerek uyumanızı sağlar. Bulantıyı giderir, gerginliği alır ve kusmayı engeller. Spazmlar, şişkinlik ve gaz problemlerini geçirir. İshal ve kabızlığı engeller. Bağırsak iritasyonu, hazımsızlık ve peptik ülser gibi stres kaynaklı rahatsızlıkları olanlar için çok yararlı bir bitkidir.

    Sinir otu

    Kandaki toksinleri yok etmek için en iyi temizleyicilerden biridir. Uyuz, saçkıran ve zona gibi deri enfeksiyonlarının yayılmasını engeller. İyileşmesi zor deri enfeksiyonları için sinir otu çayı banyosu yapabilirsiniz. Kolit için çay olarak içebilirsiniz. Basur probleminde hızlı iyileşme için içinde sinir otu çayı olan bir leğene oturun. Ayrıca dahili tedavi için çayı da içebilirsiniz.

    Kullanılacak bitkinin kalitesi çok önemli

    YEDİTEPE Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Yeşilada her bitkinin herkese iyi gelmeyeceğini söylüyor. Yeşilada ‘Çaylarda da kime iyi gelip gelmeyeceği kişiye bağlı ama bunların ötesinde de bir durum var. Bu bitki çayının kalitesi çok önemli. Gidip aktardan almak onun kaliteli olduğunu göstermez’ diyor. İyi markalardan, analizleri yapılmış bitki çaylarını, güvenlik belgelerini sunan markaları almak gerektiğini hatırlatan Yeşilada ‘Örneğin aktardan bir adaçayı aldınız. Ama Türkiye’de 80 adaçayı var. Sizin aldığınız hangisi? Bu farklı adaçaylarının etkileri de birbirinden farklı. Dolayısıyla kime hangisinin iyi geleceği belirsizdir. Papatya çayında zehirlenme yaşayabilirsiniz. Oysa papatya o kadar güvenilir bir bitkidir ki bebeğe bile çayı verilebilir. Nasıl oluyor da zehirleyebiliyor? Çünkü papatya diye bildiğimiz sadece Türkiye’de 30-40 çeşidi bulunuyor. Dolayısıyla insanlar başına buyruk şekilde bu bitki çaylarını alıp içmemeliler. Doğal bitkiler ilaç niyetine kullanılabilir ayrıca ilaca yardımcı olarak da kullanılır. Ama bizim özellikle önerdiğimiz ilaca yardımcı olacak şekilde kullanılmasıdır’ diyor.


    Sarı kantaron


    Uzun yorgunluk ve stres sonrası sinir sistemini düzeltmek için en iyi sakinleştiricilerden biridir. Rutin alındığında depresyonu, anksiyeteyi, asabiyeti ortadan kaldırır, uykusuzluğa iyi gelir. İdrar kaçırmaları tedavi etmek için çayı yatmadan önce içilmelidir.Bir poşet sıcak sarı kantaron çaşı incinme ve burkulmalarda kompres olarak uygulandığında dirsek ağrısı dahil bölgesel sinir ağrılarını ve iltihaplanmayı azaltır.

    UYARI: Kısa dönem kullanımı idealdir. Düzenli kullanımı sizi güneşe hassas hale getirebilir. Bazı kişilerde kan basıncının artmasına, baş ağrısına ve mide bulantısına neden olabilir. Sarı kantaron MAO inhibitörleri, steroid ilaçlar, reçetesiz diyet hapları, sakinleştiriciler ve amfetamiler dahil reçeteli ilaçlarla kullanılmamalıdır.


    Şevketi bostan



    HAFIZA ve zindelik için beyne daha fazla oksijen götüren dolaşımı hızlandırır, baş dönmesi, sersemlik ve baş ağrısına iyi gelir. Antibakteriyeldir ve acısı, doğal bağışıklık sistemini güçlendirecek antimikrobik özellikler taşır. Regl döneminde ılık şevketi bostan çayı kasılmaları ve ağrıları hafifletir. Buzlu çayı iştah açar, sindirimi kolaylaştırır.Anoreksi hastalarının iştahlarını açmak için kullanılmaktadır.

    UYARI: Ölçülü kullanım önerilir. Günde bir fincan ve her iki haftada bir ara verin.
    * Tuttum, taa içime oturttum seni...

  • #2
    Rabia PEKKAN (rpekkan) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    Antalya
    Mesajlar
    15,760
    @Rabia PEKKAN (rpekkan)







    Çok teşekkürler canım

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 'Laz kirazı' her derde deva
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 20.Ağustos.2010, 00:52
    2. HER DERDE DEVA SARIMSAKLAR
      Konu Sahibi Ülkü DUYSAK Forum Pamuk-Kumaş-İp-Yün vs Etk.
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 15.Nisan.2010, 16:51
    3. Zeytinyağı her derde deva!
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 18.Şubat.2010, 01:27
    4. Her derde deva yoğurt
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 04.Ocak.2010, 14:33
    5. Nar her derde deva
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 13.Aralık.2009, 23:43

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş