Bitki Çaylarından Gelen Sağlık

Doğanın mucizesi bitkiler, doğal çaylarla sağlığımızı korumaya yardımcı oluyor. Stres, kabızlık, ödem gibi sağlık sorunları için bitki çaylarından faydalanabilirsiniz.


Bitki Çayları
Bitki çaylarından maksimum düzeyde yararlanmak için doğru bitki çayını seçmeli ve doğru şekilde kullanmalıyız. Bitki çayının taze olması, doğal ortamda yetişmesi, kuralına uygun olarak kurutulması gerekir. Bitki çaylarını hazırlarken saatlerce kaynatmak yerine kaynar suda 5 dakika kadar demlendirmek uygundur.

Ödem

Vücutta biriken fazla suyu ve ödemi atmak için maydanoz çayını tercih edebilirsiniz. Maydanoz; özellikle böbrek ve idrar yollarının temizlenmesinde etkili bir bitkidir.

Bir bardak kaynar suyun için birkaç dal taze maydanoz ekleyip 5 dakika demlenmeye bırakın. Sürenin sonunda süzüp ılıkken için. Günde 1 bardak içmek uygun ölçüdür.

Kabızlık

Bağırsak hareketlerini düzenlemek, sindirim ve boşaltım sisteminin sağlığını korumak için keten tohumunun mucize özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

Keten tohumunu hem salata ve yoğurda karıştırarak hem de kaynar suya 1 çay kaşığı ekleyip demleyerek içebilirsiniz. Günde 1 ölçü tüketmek idealdir. Kabızlığı gidermek için bol miktarda su içmeye özen gösterin.

Stres

Özel hayat ya da iş hayatındaki sorunlar strese neden olabilir. Stres; sağlığınızı ve yaşam kalitenizi olumsuz etkileyebilir. Papatya çayı sakinleştirici ve stres giderici özelliğiyle yardımınıza koşuyor.

Kaynar 1 bardak suyun içine 1 yemek kaşığı kurutulmuş papatya ekleyip 10 dakika demlendirin. Sürenin sonunda süzüp ılıkken için. Günde 1 bardak içebilirsiniz.

.ALINTIDIR.