Beden ve Ruh Sağlığı İçin Sauna!
Kendinizi yorgun, halsiz hissediyorsanız, sık sık nezle ve soğuk algınlığından şikayetçiyseniz, sauna terapisini denemelisiniz.

Dışarıda ve içinizde hava nasıl olursa olsun, kendinize bir sauna terapisi ayarlayın. Soğuk ve sıcak arası değişim, kan damarları ve solunum yollarındaki mukoza zarı için iyi bir egzersizdir. Bağışıklık sisteminiz güçlenir. Sauna terapisi ardından grip, öksürük, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan da kurtulursunuz.

Yoğun terleme cildi temizler, kan dolaşımını düzenler ve vücutta daha çok nemim barınmasına yardımcı olur. Sauna banyoları psikolojik olarak huzur verir. Mutluluk hormonu salgılamanıza yardımcı olur. Vücut ve sinir sistemi rahatlar, kas sıkışmaları gevşer. Düzenli saunaya girmek, özellikle akne ve kepek tedavisinde çok yardımcıdır.

Doğru terlemenin yöntemleri:

Soyunduktan sonra ihtiyacınız varsa tuvalete girin. Saunaya girmeden duş alın ve kurulanmayın unutmayın. Aksi takdirde saunada önce vücudunuzdaki su buharlaşacağından, siz gerçek anlamda terlemeye başlayamazsınız.

Sauna odasına girdiğinizde, en üstteki veya ortadaki bankın üstüne havlu serin. Eğer uzanmak istemiyorsanız, dizlerinizi kendinize doğru çekerek oturun. Böylece vücudunuzun her yerinde sıcaklık eşit olur. Saunadan çıkmadan önce mutlaka birkaç dakika oturun. Bu kan dolaşımınızı sabitleştirir.

Saunada kalama süreniz, 8-15 dakika arasında olmalıdır. Ardından solunum yollarını serinletmek için dışarı çıkın. Sonra da soğuk duşun altına girin.

Ayda 2-3 kere sauna banyosu yapabilirsiniz. Rahatsızlıklardan korunmak için, en ideali haftada 1 kere yapmaktır.

Kimler Saunaya Girmemeli:

Ateş veya romatizma gibi iltihaplanması akut hale gelen hastalar, kesinlikle saunaya girmemelidir.

Damar hastalıkları olan (varis gibi) kişilerin, saunada bacaklarını olabildiğince yukarıda tutmaları, en azından bedenleriyle aynı hizada tutmaları gerekmektedir.

Sauna seansı bittikten sonra mutlaka hızlı bir yürüyüş yapılmalı ve soğuk duş alınmalıdır.

.ALINTIDIR.