Terleme Sorunu!

Sıcak havalarda fazla olmakla beraber, herkes terler ancak siz normalden fazla terliyorsanız, ortada bir sorun var demektir. Bunun için bir uzmandan yardım almanız gerekebilir.


Mevsim ve sıcaklık ne olursa olsun, vücudun ısı mekanizmasını terleme fonksiyonu ayarlar. Ancak terleme, her 100 kişiden birinde, normalin 40 katına ulaşacak sorunlar yaratabiliyor.

Terleme sorunu, kişinin kendini ve çevresini rahatsız eder. Kişisel bakım ve kozmetik yardımıyla biraz önlenebilse de, maalesef bu yöntemler tamamen ortadan kaldırmıyor.

Bilimsel adı “hiperhidroz” olan aşırı terleme sorunu, en fazla koltuk altı, el, ayak ve yüz bölgesinde görülüyor. Bu sorunun da elbette çözümü var. Klipsli ETS tedavisi sayesinde, bu problemden kurtulmak mümkün oluyor.

Endoskopik yöntemle yapılan bu ameliyatta el, koltuk altı, ayak ve yüz terlemesi tedavisi için, sempatik sinirleri kesmek yerine, küçük bir klips konularak başarı sağlanabiliyor.

Koltuk altından iki küçük delik açılıyor. Sinirler, titanyum klipslerle sıkıştırılıyor. Ameliyat ortalama 30 dakika gibi kısa bir zamanda tamamlanıyor. Sonrasında hastanede 8-10 saatlik bir gözlem süresi oluyor. İki gün sonra da çalışmaya başlanıyor.

Klipsli Ets, aşırı el terlemesinde neredeyse mükemmel başarı getiriyor. Koltuk altı, ayak ve yz terlemesinde ise, %95’den fazla kalıcı etki sağlanıyor.

Eğer kişi, bedensel olarak çalışmadığı, spor yapmadığı, ortam sıcaklığı normal olduğu, acı yemediği, heyecanlanmadığı halde terliyorsa veya diğer kişilerin terlemediği durumlarda bile terleme yaşıyorsa, ortada ciddi bir sağlık sorunu var demektir. Bu noktada yardım alınması şarttır.

El terlemesi, ayak terlemesi, koltuk altı, yüz terlemesi gibi şikayetleriniz varsa, bu durum günlük yaşantınızı etkiliyorsa, sosyal hayatınız, iş yaşamınız, psikolojiniz bu durumdan etkileniyorsa, tedavi edilmesi gereklidir.

Olağan terleme nedenleri dışında; beynin ısı düzenleme merkezini, beyinden ter bezlerine uyarıyı ileten sempatik sinir sistemini veya ter bezlerini etkileyen birçok hastalık ve durumlar genellikle vücudun tamamına yakınında ortaya çıkan yaygın aşırı terlemeye neden olabilir. Bir hastalık veya nedene bağlı olan yaygın terleme sıklıkla ileri yaşlarda ortaya çıkar. Genel (yaygın) aşırı terleme bazen hiç bir hastalık veya nedene bağlı olmadan görülebilir. Bu tipi genellikle erken yaşlarda ortaya çıkar.

.ALINTIDIR.