Ankara'da sigara yasağı için referandum!


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Ankara'da sigara yasağı için referandum!

  • #1
    Cihan ÇAĞLAYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    5,536
    @Cihan ÇAĞLAYAN



    Ankara'da sigara yasağı için referandum!







    Ankara'da büyükşehir belediyesinin referandum aracında vatandaşın elektronik olarak cevaplayabileceği sigara yasağı anketi yoğun ilgi gördü.


    Tiryakiler, kapalı alanlarda sigara içilmesinin yasaklanmasının sigarayı bırakmalarına yardımcı olduğunu belirterek, anketin sorularını beğendiklerini kaydetti. Sigaraya 36 yıl önce başlayan bir tiryaki ise ankete katıldıktan sonra sigarayı bıraktığını açıkladı. Bazı tiryakiler ise ankete sigarayı bırakmalarına katkı sağlasın diye yanıt verdiklerini belirtti.

    Ankara'da Sağlık Mensupları Derneği ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Sigara Yasağı konulu ankete vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Güvenpark'a kurulan belediyenin Referandum TIR'ında vatandaşlar, toplam 24 sorudan oluşan anketi yanıtladı. Referandum TIR'ına gelen vatandaşlar sigaranın zararlarıyla ilgili broşürle bilgilendirildi. Sigara yasaklarını konu alan anketin sonuçları TBMM, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşılacak. Ankete katılan birçok vatandaş, soruları beğendiğini açıkladı. Bazı vatandaşlar ise anketin sigarayı bırakma konusunda faydalı olması amacıyla yanıtladığını belirtti.

    Sigarayı bırakmak istediğini fakat bir türlü başaramadığını belirten bir vatandaş, sigara yasaklarının tiryakilerin sigarayı bırakması için faydalı olduğuna inandığını vurguladı. Kendisinin de sigara kullanıcısı olmasına rağmen kapalı alanlarda başkasının sigara dumanından rahatsız olduğunu belirten vatandaş, "Aslında sigarayı bırakmak istiyorum. Sigara yasağı kapsamının genişletilmesinin tiryakileri azaltacağını umuyorum." dedi.

    Eşinin sigara tiryakisi olduğunu belirten bir bayan ise ankete eşinin sigarayı bırakmasına yardımcı olmak amacıyla katıldığını belirtti. Soruların iyi hazırlandığını belirten vatandaş, "Ben sigara kullanmıyorm. Eşim sigara kullanıyor ama evde hiç sigara içmez." dedi.

    Yıllardır sigara kullandığını fakat günde 3-4 adetten fazla içmediğini söyleyen bir vatandaş ise, soruları çok beğendiğini, kendisinin çok fazla sigara içmediğini söyledi. Geçmiş yıllarda şehirler arası otobüslerde sigara içilmesinin serbest olduğunu hatırlatan vatandaş, sigara kullanıcısı olmasına rağmen o dönemlerde seyahatlerde çok rahatsız olduğunu aktararak, sigara yasağının çok faydalı olduğunu bildirdi. Sigarayı 36 yıldır kullandığını söyleyen bir vatandaş ise, sigaranın maddi ve sağlık açısından çok zararlı olduğunu, özellikle gençlerin sigaradan uzak durmasını tavsiye etti. Kendisinin günde 2 paket sigara kullandığını belirten tiryaki, "Bu anketi yanıtladıktan sonra sigarayı bırakıyorum. Sigaraya günde 6-7 lira hatta 10 lira veriyoruz. Bu paraya gidip evimize daha güzel gıdalar alabiliriz. Ne bileyim üstümüze daha güzel elbise alabiliriz. Tatil için para birikimi yapabiliriz." diye konuştu.

    CİHAN
    * Tuttum, taa içime oturttum seni...

  • #2
    Rabia PEKKAN (rpekkan) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    Antalya
    Mesajlar
    15,760
    @Rabia PEKKAN (rpekkan)







    Çok teşekkürler canım

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Cevap: 1
      Son Mesaj : 12.Mart.2012, 21:04
    2. Ankara için eş durumu ataması
      Konu Sahibi gokkubbe Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 11.Mart.2012, 21:21
    3. Sigara yasağı hem sağlığa hem ekonomiye yaradı
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 04.Ağustos.2011, 04:58
    4. Sigara tiryakileri için derin bir uyku çekmek hayal
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum SAĞLIK
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 09.Eylül.2010, 01:30
    5. Bayram tatiline referandum ayarı
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 03.Eylül.2010, 09:43

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş