Alışverişe Gidiyoruz!

Sağlıklı bir yaşam için, alışverişe çıktığınızda sepetinize neleri alıp, hangi reyonların önünden durmadan geçeceğinizi biliyor musunuz?

Sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığı yaratmanın yolu, mutfağınıza soktuğunuz besinlerle başlıyor. Alışverişe gitmeden önce, bir liste yapın ve satın alırken bu listenin dışına çıkmayın.

Karnınız açken alışverişe çıkmayın çünkü gördüğünüz her şey iştahınızı kabartacaktır. Bu yüzden ihtiyacınız olandan fazlasını alabilirsiniz. Eğer diyet yapıyorsanız, listenizde yer alan besinlerin dışındakileri almayın.

Sepete Atın:

Süt ve süt ürünleri: Seçtiğiniz peynirlerin yağlı olmamasına dikkat edin. Az yağlı ve light etiketli yoğurt, süt ve peynir tercih etmek, yerinde bir karar olacaktır.

Sebze ve meyve: Bol sebze alın. Özellikle mevsim sebzelerini seçin. Kalabalık bir evde yaşıyorsanız, alacağınız miktarı iyi ayarlayın. Salata, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazıdır. Her öğün için yenebilecek salata malzemesinden bolca alın. Taze meyveler de, sepete konulabilecekler arasındadır. Öğün aralarında sizi tok tutacak meyveyi alırken, aşırıya kaçmayın. Ne kadar taze yerseniz, o kadar faydalıdır.

Et ve deniz ürünleri: Haftada bir gün deniz ürünlerini, haftada iki öğün ise kırmızı et tüketin.

Baklagiller: Düşük yağ içeren ve protein açısından zengin bu gıdayı unutmayın.

Uzak Durun:

Hazır yiyecekler: Paketlenmiş hazır ürünler ve konserveler, uzak durmanız gereken ürünler arasında yer alıyor. Dar zamanda işinizi kolaylaştırsa da, sağlık açısından geçer not almayan bu ürünleri tercih etmemelisiniz.

Et ürünleri: Sucuk, salam, sosis gibi yiyecekler, alışveriş listenizde olmaması gerekenler arasında yer alıyor.

Ekmek ve tahıl ürünleri: Makarna, beyaz ekmek ve unlu gıdalardan uzak kalın. Bu gıdalar için kepekli ve esmer olanları tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Tatlılar: Çikolata, kek, bisküvi, pasta, kuru yemiş ve abur cubur reyonlarının önünde durmayın.


.ALINTIDIR.