30 Saniyede Hayatınızı Sevin!

30 saniyede yaşamınıza farklı bir gözle bakabilir misiniz? Bulunduğunuz durumda mutlu olmayı başarabilir misiniz? İlaçlar bile sizi bu kadar hızlı mutlu edemez. Bilim adamları ve finans uzmanları sürekli nasıl mutlu olacağınızın yollarını araştırmaya devam ederken, sadece 30 saniyenizi ayırın ve kendinizi sevin.

İyi bir fıkra anlatın: İngiltere'nin Callege Üniversitesi uzmanlarına göre başkasına anlattığınız fıkraya gülünmesi beyin tarafından olumlu algılanıyor ve gülümsemenizi sağlıyor.

Fotoğraf albümünüzden bir fotoğraf seçin: İngiliz psikiyatristler çikolata, şarap içmek, müzik dinlemek veya fotoğraf albümünden bir fotoğraf seçmek gülümsemenizi, mutlu olmanızı sağlıyor.

Partnerinize şefkat gösterin: Kuzey Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma kadınların eşlerine günde birkaç kez sarılmasının kan basıncını dengelediğini tesbit etti. Başka bir araştırmada kadınlar üzerinde yapılmıştı. Partneri kendisine sarılan kadınlar kendini daha güvenli hissediyor ve daha az korkuyor.

İş arkadaşınıza nasıl mutlu olduğunu sorun: İspanya'da yapılan araştırmada iş yerinde mutsuz olanların mutlu olan arkadaşlarına bunu nasıl başardıklarını sormalarını ve uygulamalarını öneriyor.