100 yıl yaşamak için bunları yapın

Amerikan ERKEK SAĞLIK dergisi, Amerikalı erkeklere 100 YIL YAŞAMANIN PÜF NOKTALARINI Verdi; işte onlar:

Bol bol gülün 9 yıl fazla yaşayın: Esprili kişiler hastalıklara karşı yüzde 30 daha dayanıklı. Gülmek, beyinde kanser riskini azaltan hormon salgılanmasını da sağlıyor.

Bulmaca çözün 4.6 yıl fazla yaşayın : Zihni canlı tutmak için beyni meşgul etmek gerekiyor. Bulmaca gibi beyini çalıştıran faaliyetler ileri yaşlarda zeka gerilemelerini geciktiriyor.

Dişlerinizi fırçalayın 6.8 yıl fazla yaşayın : Yetişkinlerin yüzde 80'inde dişeti hastalıkları görülüyor ve bu kişilerin pankreas kanserine yakalanma riski yüzde 63 daha fazla.

Dua edin 3.5 yıl fazla yaşayın: Pittsburg Üniversitesi'ne göre dua Eden kişiler stresle kolay başa çıkıyor. İbadet kişileri rahatlattığı gibi hayatlarını daha anlamlı hissetmelerini sağlıyor.

Köpek alın 9.9 yıl fazla yaşayın: Evcil hayvan besleyenlerin kalp krizi geçirme riski daha düşük. Özellikle köpek sahiplerinin kolesterol ve tansiyon seviyesi daha düşük oluyor.

Spor yapın 9 yıl fazla yaşayın:Aşırı stres fiziksel hasara yol açıyor. Düzenli spor yapmak stresi azaltıyor, kasları koruyor kalp ve akciğerleri kuvvetlendiriyor.

Tansiyonunuzu ölçün 25.2 yıl fazla yaşayın: Tansiyonunu sürekli kontrol altına tutan insanlar daha fazla yaşıyor. Tansiyonu ortalama 11.5 / 7.5 olan kişiler yüksek tansiyonlu olanlara oranla 25 yıl fazla yaşıyor.

Temiz havaya çıkın 1.4 yıl fazla yaşayın: Temiz havaya sahip bir bölgede yaşamak sağlığınız için birebir. Ancak ömrünüzü gerçekten uzatmak istiyorsanız ortalama yaşam süresinin 83 olduğu Andorra'ya taşının.

Hayat arkadaşı bulun 8.5 yıl fazla yaşayın: Hayatı sevgi dolu bir eşle paylaşmak 7.5 yıl, düzenli bir cinsel hayata sahip olmak DA bunun üzerine bir yıl daha ömrü uzatıyor.

Süt için 8.2 yıl fazla yaşayın: Taze süt yaşlanmayı geciktiriyor. Cildi tazeleyen, ağrı kesici ve kas sistemini onarıcı etkisi olan sütün ayrıca sakinleştirici özelliği de bulunuyor.

Düzenli muayene olun 12 yıl fazla yaşayın: Daha uzun yaşamanın sırrı doktora gitmek için hastalanmayı beklememekte saklı. Düzenli olarak doktor kontrolünden geçenler erken teşhis imkanına sahip oluyorlar.

Güneş banyosu yapın 1.9 yıl fazla yaşayın: Gün ışığından uzak yaşayanlar depresyona daha çok giriyor. Günde 30 dakika gün ışığı alanın morali de yüksek oluyor.