Windows Se7en ipuçlarıwindow


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Windows Se7en ipuçlarıwindow

  • #1
    DarkMagic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Ağustos.2010
    Mesajlar
    3,636
    @DarkMagic



    Windows Se7en ipuçlarıwindow





    PC'yi daha hızlı kapatma
    Windows tam da kapanma sırasında uzun süreye ihtiyaç duyabilir. Genellikle suç sonlandırılmamış uygulamalardadır; zira Windows bunlara kapanmaları için belli bir süre verir. Sonlandırma komutunun daha hızlı verilmesi için kayıt defterine başvuruyoruz.

    Başlat menüsündeki aramaya "regedit" yazıp çıkan sonuca tıklayın. Kayıt defteri açıldığında "CTRL + F" kombinasyonu ile "WaitToKillServiceTimeout" anahtarını aratın.

    Ön tanımlı değer olan 20000, maksimum bekleme süresini milisaniye cinsinden belirtir. Girdiye çift tıklayarak bu değeri en az 20 milisaniye olacak biçimde değiştirin.

    Görev çubuğu ön izlemelerini hızlandırmak
    Görev çubuğundaki klasör ve program ön izleme özelliği de kayıt defteri ile hızlandırılabiliyor. Tekrar "regedit" komutunu çalıştırın. Yine "CTRL + F" tuş kombinasyonu ile "MouseHoverTime" anahtarını aratın. Varsayılan "400" değeri 400 milisaniyelik (0,4 saniye) bir gecikme anlamına gelir. Eğer "50" değerini verirseniz ön izlemeleri çok daha hızlı belirdiğini göreceksiniz.

    Oturum açma ekranının resmini değiştirmek
    Ön tanımlı oturum açma ekranı her ne kadar güzel olsa da belli bir süre sonra bundan sıkılabilirsiniz yahut masaüstü yapılandırmanıza uymayabilir. Resmi değiştirmek yine kayıt defteri üzerinden mümkün.

    Kayıt defterini açın ve "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Cur rentVersion\Authenticatio

    n\LogonUI\Background" alt dizinine geçin. Ekranın sağ tarafındaki boş bir alana sağ tıklayın ve yeni bir "DWORD" değeri oluşturun. Oluşturduğunuz değerin ismini "OEMBackground" yapın ve çift üzerine çift tıklayarak değer verisini "1" yapın.
    İkinci adımda "C:\Windows\System32\oobe" klasörüne girin ve burada "info" isminde boş klasör, bu klasörün içine de "Backgrounds" isimli ikinci bir klasör oluşturun.
    Son olarak istediğiniz arka plan resmini bu klasörün içine kopyalayın ve ismini "backgroundDefault" olarak değiştirin. Resim şartları: Çözünürlük değeri monitörünüzün yerel çözünürlüğünden çok düşük olmamalı. Örneğin geniş ekran bir monitörünüz varsa resim de buna paralel oranlarda olmalı. Son olarak resim JPG formatında olmalı ve dosya büyüklüğü 256 KB'ı geçmemeli.

    Denetim masası için gelişmiş mod
    Sistem ayarlama seçeneklerini bir çatı altında görmek isteyen kullanıcılar için "GodMode" isimli gelişmiş denetim masası çok kullanışlı bir klasör oluşturun, istediğiniz ismi verin ve hemen ismin ardına şu ibareyi ekleyin: ".{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}"
    Bunun üzerine dosyanın simgesi otomatikman denetim masası simgesine bürünür. Simgeye tıkladığınızda ise tüm ayarlama seçeneklerini bir çatı altında görebilirsiniz.

    Dikkat: Bu ayar Windows 7'nin 32- ve 64-bit, Vista'nın ise 32-bit sürümünde çalışmaktadır. Aynı klasör Vista 64-bit'te Explorer çökmeye neden oluyor ve ancak güvenli mod'da silinebiliyor.

    Bu kısayol, sadece denetim masası öğeleri için geçerli değil. "GodMode Creator" ile 38'den fazla fonksiyona kısayol atayabilir ve fare tıklamalarından tasarruf yapabilirsiniz.

    İçerik menüsünü genişletmek
    Selefleri gibi Windows 7 de gelişmiş bir içerik menüsüne sahip. Eğer bir klasör veya dosyaya sağ tıklarken "SHIFT" tuşunu basılı tutarsanız komut istemi penceresi açabilir, dosya yolunu kopyalayabilir veya uygulamaları yeni bir işlemde açabilirsiniz.

    Görev çubuğunu taşımak
    Görev çubuğu varsayılan olarak ekranın alt kenarındadır. Bu konum özellikle 4:3 ekranlarda mantıklıdır; fakat 16:9 veya 16:10 ekranlarda sağ veya sol tarafa yerleştirildiğinde dikey eksende birkaç piksel daha kazanılabilir.

    Bu iş için görev çubuğuna sağ tıklayın, özelliklere girin. "Görev çubuğunu ekrandaki konumu" ayarını "sağ" veya "sol" yapın.

    Hızlı başlat çubuğunu geri getirmek
    Microsoft daha güzel bir görünüm için tanıdık hızlı başlat çubuğunu kaldırdı; ama tamamen değil. Tekrar geri getirmek içi görev çubuğunun boş bir alanın sağ tıklayın ve "Araç çubukları | Yeni araç çubuğu" yolunu takip edin. Burada...

    %USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

    ... klasörünü seçin. Klasörü bulmak için öncelikle gizli klasör ve dosyaların gösterime açmak gerekiyor. Bunu yapmak için istediğiniz bir Windows Explorer penceresinde "Düzenle" butonuna basarak klasör seçeneklerine girin ve "Görünüm" sekmesinde ilgili seçeneği işaretleyin. Hızlı başlat çubuğunu konumlandırmak için tekrar görev çubuğuna sağ tıklayın ve "Görev çubuğunu kilitle"nin tikini kaldırın. Bu sayede hızlı başlatı istediğiniz yere çekebilirsiniz. Yine içerik menüsü ile simge görünümünü değiştirebilir veya yeni kısayollar ekleyebilirsiniz. İşiniz bittiğinde görev çubuğunu kilitleyebilirsiniz.
    Internet Explorer'ı kaldırmak
    IE'nin birçok alternatifi var; ama yine de onu ikinci tarayıcı olarak sistemde tutmak size bir zarar vermez. Fakat yine de IE'siz idare etmek isteyenler Denetim masasındaki "Programlar" menüsüne girebilir.

    "Windows özelliklerini aç veya kapat" linkine tıkladığınızda IE'yi saf dışı bırakabilirsiniz. Windows Update veya Steam gibi IE-teknolojisini kullanan programlar yine de çalışmaya devam eder; zira IE'nin temel fonksiyonları sistemden asla silinmez. PC'yi yeniden başlattığınızda IE'yi yine aynı yoldan tekrar geri yükleyebilirsiniz.

    ISO dosyalarını yazdırmak
    CD veya DVD'lerin sanal görüntüleri genellikle ISO formatında kaydedilir. Şimdiye kadar bu dosyaları tekrar DVD'ye basmak için ek yazılıma ihtiyaç duyuluyordu. Windows 7'deki tümleşik kalıp yazdırma aracı ile ISO dosyasının üzerine sağ tıklayıp "Disk yansımasını yazdır" komutu vermeniz yeterli.

    Şık ekran görüntüleri alma
    Printscreen > Paint > Yapıştır ve kaydet döngüsüne son. Windows 7'deki "Ekran Alıntısı Aracı" ile (başlat menüsünde "alıntı" olarak aratın) ekrandaki istediğiniz bölgeyi tarayıp sonrasın resim dosyası olarak kaydedebilir, başkasına gönderebilir veya bastırabilirsiniz.
    Programları engellemek
    Sadece Windows 7 Enterprise ve Ultimate'te işe yarıyor. Applocker ile yöneticiler bir PC'de hangi uygulamaların çalıştırılacağına karar verebiliyor.

    Başlat menüsünde "gpedit.msc" komutunu aratarak AppLocker'a ulaşabilirsiniz. Bu komut grup ilkesi düzenleyicisini açar. "Bilgisayar yapılandırması" altındaki "Windows ayarları | Güvenlik ayarları| Uygulama denetim ilkeleri"ne geçiş yapın.

    Masaüstünden internette arama yapmak
    Grup ilkesi düzenleyicisi ile başlat menüsü üzerinden internette arama yapmak gibi çok pratik bir özelliği de etkinleştirebilirsiniz. Düzenleyici de şu yolu takip edin:

    Şu yolu takip edin: "Kullanıcı Yapılandırması | Yönetimsel Şablonlar | Başlat Menüsü ve Görev Çubuğu". Sağ taraftaki listede beliren "Başlat menüsüne Internet'te Ara bağlantısını ekle" girdisine çift tıklayın ve etkinleştirin. Bunu yaptığınızda Windows 7 başlat menüsünde "Internet'te Ara" seçeneği belirir.

    Robocopy ile daha hızlı kopyalama
    Basit kopyala-yapıştırın sunduğu imkânlar az geliyorsa metin tabanlı CMD komutu "Robocopy" ile daha fazlasını yapabilirsiniz. Başlat menüsünde "cmd" yazarak komut istemi penceresi açın. Sonrasında "robocopy /?" komutunu verin. Böylece komutun neler yapabildiğini anlatan bir yardım listesi açılır.

    " robocopy C:\Users\KullanıcıAdı\Downloads\ C:\Users\KullanıcıAdı\Desktop\Yeni Klasör /mov"

    komutu ile Downloads klasörünün içeriğini masaüstündeki yeni bir klasöre taşıyabilirsiniz.

    İşlemci yükünü dağıtmak
    İyice derinlere gizlenmiş bir diğer özellik sayesinde işlemci gücünü programlar ile arka plan hizmetleri arasında dağıtabiliyorsunuz. Örneğin arka plan hizmetlerinin işlem önceliğine sahip olmasını istiyorsanız bunu kesin olarak belirtebiliyorsunuz.

    Başlat menüsündeki aramaya "gelişmiş sistem" yazın, çıkan ilk sonuca (Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle) tıklayın. Performans başlığı altındaki Ayarlar butonuna tıklayın. Gelişmiş sekmesine geçin; işte burada işlemci zamanlamasının nasıl dağıtılacağını belirleyebilirsiniz. Varsayılan olarak "Programlar" seçilidir; fakat herhangi bir sebepten ötürü arka plan hizmetlerine işlem önceliği vermek istiyorsanız burada seçebilirsiniz

    Sistem saatini daha sık eşitlemek
    Varsayılan olarak Windows, haftada bir kez sistem saatini atom saatiyle eşitler. BIOS'taki zamanlayıcılar nedeniyle yedi gün içerisinde birkaç dakikalık farklar oluşabilir.

    Eşitleme döngüsünü sıklaştırmak için kayıt defterini açın (başlat menüsünde "regedit" komutuyla aratın). "CTRL + F" tuşları ile " SpecialPollInterval" anahtarını aratın. Değer bulunduğunda üzerine çift tıklayın ve tabanı "ondalık"a getirin; değer verisini ise "43200" yapın. Bundan sonra Windows her 12 saatte bir atom saatiyle eşitleme yapacak.

    Klasörleri renklendirmek
    Windows klasörlerinin sarı rengini sevmeyenler "Rainbow Folders"ı kullanabilir. Bu araç ile her klasöre basit bir şekilde istediğiniz rengi atayabilirsiniz; hatta renk doygunluğu gibi detay ayarlarını dahi belirleyebilirsiniz.

    Daha şık bir hesap makinesi
    "AeroCalculator" ismindeki ücretsiz yazılım hesap makinesinin özelliklerini sunmasının yanında tamamen şeffaf görünümü ile Windows 7 ortamına daha iyi uyum sağlıyor. Kullanmak için "calculator.exe" dosyasına çift tıklamanız yeterli.

    DVD sürücünün bulunamaması
    Windows 7'yi kullanan kullanıcıların şikayet ettiği noktalardan biri de Windows 7 altında bazen DVD sürücünün buhar olup uçması. BIOS'ta görünmesine rağmen DVD sürücüyü tanımayan Windows 7'deki bu problemi çözmek ise aslında oldukça basit: Kayıt defterine girdikten sonra HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\ yolunu izleyin ve ardından UpperFilters ve LowerFilters anahtarının ikisini de sağ bölümden silin. Daha sonra Windows'u yeniden başlatın ve sonuç: DVD sürücünüz geri geldi...

    Windows Live Messenger ve sistem çubuğu
    Windows 7 altında Windows Live Messenger'ı kapattığınızda Windows Live Messenger anında görev çubuğuna inecektir. Ancak kullanıcıların bir kısmı önceki Windows sürümlerinde olduğu gibi Live Messenger'ı sistem saatinin bulunduğu bölümde görmek isteyebilir. Bunun için Windows Live Messenger'a girdikten sonra Özellikler'e ve ardından Uyumluluk sekmesine girin ve "Bu programı uyumluluk modunda çalıştır'ı seçtikten sonra Windows XP'yi listeden seçin.

    XP Mode çalışmıyor
    Eğer kullandığınız eski programlar varsa ve Windows 7 altında da bu programları kullanmak istiyorsanız, XP Mode bu anlamda tam da size göre olan bir özellik. Kullanıcıların eski işletim sistemlerinde çalışan programların Windows 7 altında çalışabilmesine olanak veren XP Mode, her ne kadar kullanışlı bir özellik olsa da, aslında gerektiği gibi çalışmadığı da söylenebilir. XP Mode'da yaşanan ilk problem, aracın CPU desteği araması. Desteklenmeyen bir CPU söz konusu olduğunda XP Mode'u kullanmakta sıkıntı yaşanabilir. Microsoft Hardware-Assisted Virtualization Detection Tool isimli bu aracı indirerek sistemini bu anlamda kontrol edebilirsiniz. Yaşanan bir diğer problem ise bazı laptop üreticilerinin güvenlik gerekçesiyle bu ayarı pasifize etmesi. Örneğin Sony Vaio model laptoplarda XP Mode desteklenmiyor ancak BIOS güncellemesi ile bu problem aşılabilir.

    Vasat video kalitesi
    Windows 7'nin güç ayarları, artık eski Windows'takilere nazaran sistem üzerinde oldukça etkili olabiliyor. Eğer video kalitesinin vasat olduğunu düşünüyorsanız, Başlat menüsüne girin ve ardındna Güç Ayarları'na ulaşın. Change Plan Settings (Program ayarlarını değiştir) butonuna tıklayın. Ardından Change Advanced Settings (Gelişmiş Ayarları Değiştir) sekmesine girin ve Multimedia Settings kısmına girdikten sonra Playing video kısmının "optimise performance" olarak belirlendiğine emin olun.

    Windows Media Center'ı Otomatik Çalıştır'a ekleme
    Bazı Windows 7 sürümleri ile birlkte Media Center'ın da beraber geldiği herkesin malumu. Ancak bazı nedenlerden dolayı Media Center, Windows 7'nin Otomatik Çalıştır özelliğine eklenemiyor. Bu nedenle herhangi bir DVD-video diski bilgisayara koyulduğunda kullanıcılar Windows Media Player'da tercih kılmak zorunda kalıyor. Maalesef Windows 7'de bu durumu düzeltmenin bir yolu bulunmuyor. Ancak aynı sorunu Windows Vista altında yaşıyorsanız, kayıt defterine girerek KEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\CurrentVersio n\Explorer\Autoplayhandle

    rs anahtarına girin ve EHome ile başlayan tüm anahtar ve değerleri kaydedin.

    Hibernation özelliğini pasif konuma getirememe
    Windows 7 altında hibernation modunu kapatabilmek oldukça güç. Bu sorundan kurtulmak için ise kayıt defterine girip HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Power anahtarına girin ve HibernateEnabled değerini "0" olarak atayın.

    Software Explorer nerede?
    Eğer Vista altında Windows Defender'ı kullandıysanız, büyük olasılıkla Software Explorer özelliğine de dikkat etmişsinizdir. Bu özellik sayesinde Windows açıldığında hangi programların başlatıldığını öğrenebiliyorsunuz. Ancak Windows 7 altında Windows Defender'ı kullandığınızda bu özelliğin olmadığını görüyorsunuz. Bu nedenle kullanıcılar klasik bir yönteme, MSCONFIG'e yönelmek ve başlangıçtaki programları bu şekilde öğrenmek durumunda kalıyor. Ancak isterseniz, Autorunsk yazılımını kullanarak MSCONFIG'e muhtaç kalmaktan kurtulabilirsiniz.

    Windows Movie Maker problemi
    Windows 7, netbook'larda dahi oldukça hızlı çalışabiliyor. Zaten Windows 7'nin Vista'ya göre öne çıkan en önemli özelliği hemen her bilgisayarda yüksek performansla çalışabilmesi. Ancak bu üstün özelliğinin yanı sıra, Windows Movie Maker yazılımı, varsayılan ayarları söz konusu olduğunda network dosyalarını kendi içine alamama problemi yaşıyor. Ancak bu sorundan kurtulmak mümkün: Bunun için önce kayıt defterine girip HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\WindowsLive\M ovie Maker'ı açın ve "AllowNetworkFiles" adındaki DWORD değerini oluşturun ve bu değeri 1 olarak belirleyin.

  • #2
    Cihan ÇAĞLAYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    5,536
    @Cihan ÇAĞLAYAN







    Teşekkürler..

    Hiç bir işletim sistemini windows xp ye değişmem...
    * Tuttum, taa içime oturttum seni...

  • #3
    DarkMagic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Ağustos.2010
    Mesajlar
    3,636
    @DarkMagic







    hocam ben de siz gibi düşünüyordum lakin 7 ile tanıştıktan sonra fikrim değişti.Evet yazılım çalıştırmada sorun çıkabiliyoru ama birazcık modifiye ile inanın bilgisayarınızı uçuruyor.

  • #4
    Cihan ÇAĞLAYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    5,536
    @Cihan ÇAĞLAYAN







    hocam iş yerimdeki bilgisayarıma windows 7 , evdeki bilgisayarıma da windows xp yükledim..

    iş yerimdeki bilgisayar evdeki bilgisayarımın hemen hemen 2 katı özelliklere sahip.. ama evdeki bilgisayarımın hızını iş yerimdekine değişmem .. windows 7 vistadan iyi ama xp kadar hızlı hiçbir işletim sistemi yoktur.
    * Tuttum, taa içime oturttum seni...

  • #5
    DarkMagic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Ağustos.2010
    Mesajlar
    3,636
    @DarkMagic







    Karar sizin hocam.Sizde modifiyeli xp mi kullanıyorsunuz yoksa orjinal mi?

  • #6
    Cihan ÇAĞLAYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    5,536
    @Cihan ÇAĞLAYAN







    bende modifiye de var normal xp de var format atarken hangisine rast gelirsem yüklüyorum ama normal xp tercihimdir..

    * Tuttum, taa içime oturttum seni...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 90 Themes for Windows 7 | 90 Mb.
      Konu Sahibi arap2000 Forum Program Paylaşımları
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 11.Ocak.2011, 08:15
    2. Windows Ses Yitimi ve Çözümü
      Konu Sahibi alfarolex Forum Program Kullanım Dersleri
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 09.Kasım.2010, 18:44
    3. Neden Windows XP ?
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum Bilgisayar Sorunları ve Yardım İstekleri
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 29.Ekim.2010, 19:21
    4. Windows 7’de ne var ne yok?
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 29.Ekim.2009, 09:27

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş